Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Το καλύτερο γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Οι λουκουμάδες (ντόνατ) είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Οι υψηλές θερμίδες προέρχονται κυρίως από το λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα και τη ζάχαρη.

Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή  κρέμα,  που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο.

Πώς θα φτιάξετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ

Advertisement
  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια.
  • 1/2φλ βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε

Advertisement

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό

Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.

 

.

Related Posts