X

Το ρόφημα που προλαμβάνει τις ρυτίδες και δυναμώνει καρδιά και ανοσοποιητικό

Αυτό το ρόφημα μπορείτε να το βρείτε εύκολα έτοιμο στο σούπερ μάρκετ ή να φτιάξετε το δικό σας. Όπως και να προτιμάτε σίγουρα θα αποκομίσετε πολλά οφέλη για την υγεία σας.

Έχει κρεμώδη υφή και γεύση καρυδιού. Δεν περιέχει χοληστερόλη ούτε λακτόζη και συχνά καταναλώνεται από τους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη και σε άλλους που θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των vegans.

Τι είναι το γάλα αμυγδάλου;

Πριν εμβαθύνουμε στα πολλά οφέλη που σχετίζονται με το γάλα αμυγδάλου, ας δούμε τι ακριβώς είναι. Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από, όπως υποδηλώνει το όνομα του, αμύγδαλα. Αυτά τα αμύγδαλα μουλιάζονται σε νερό για να γίνουν μαλακά και στη συνέχεια ανακατεύονται και στραγγίζονται για να γίνει γάλα αμυγδάλου.

Εάν φτιάχνετε το δικό σας, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και γλυκαντικά (π.χ. ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι) στο υγρό για να βελτιώσετε τη γεύση του.

Εν τω μεταξύ, πολλά προϊόντα με γάλα αμυγδάλου που παράγονται στο εμπόριο τείνουν να περιέχουν λίγο περισσότερο νερό σε σχέση με τα αμύγδαλα, καθώς και γαλακτωματοποιητές.

Όταν κοιτάξετε τις ετικέτες, θα δείτε επίσης ότι πολλά από αυτά έχουν ενισχυθεί με πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμυγδάλου διατίθεται επίσης σε δύο κύριες ποικιλίες – ζαχαρούχο ή χωρίς ζάχαρη.

Τα οφέλη του

  1. Προλαμβάνει τις ρυτίδες
  2. Είναι χαμηλό σε θερμίδες
  3. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου
  4. Είναι γεμάτο βιταμίνες
  5. Μπορεί να είναι καλό για την υγεία της καρδιάς
  6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

1. Προλαμβάνει τις ρυτίδες

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις αρνητικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

2. Είναι χαμηλό σε θερμίδες

Όταν συγκρίνετε το θερμιδικό του προφίλ με άλλες εναλλακτικές του γάλακτος, το γάλα αμυγδάλου βγαίνει στην κορυφή. Είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις που περιέχει λιγότερες θερμίδες, που συνήθως κυμαίνονται από 30 έως 55 kcal ανά 100 ml.

3. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παραμείνουν στο να πίνουν αγελαδινό γάλα λόγω της περιεκτικότητας σε ασβέστιο, αλλά ορισμένα ροφήματα με γάλα αμυγδάλου τυχαίνει να είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο.

Τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με περίπου 120 mg ασβεστίου ανά 100 ml, το οποίο είναι ισοδύναμο με τα μέσα επίπεδα ασβεστίου στο αγελαδινό γάλα.

4. Είναι γεμάτο βιταμίνες

Ορισμένες εμπορικές μάρκες γάλακτος αμυγδάλου είναι επίσης ενισχυμένες με πρόσθετες βιταμίνες. Αυτό περιλαμβάνει τη βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στη ρύθμιση του ασβεστίου στο σώμα.

Εν τω μεταξύ, η βιταμίνη Β12 βρίσκεται φυσικά σε τροφές ζωικής προέλευσης, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτικά ποτά, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος αμυγδάλου, έχουν ενισχυθεί με Β12, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.

5. Μπορεί να είναι καλό για την υγεία της καρδιάς

Το γαλακτοκομικό γάλα ίσως να περιέχει κάποια κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με το γάλα αμυγδάλου, το οποίο περιέχει μηδενικά κορεσμένα λιπαρά.

Έτσι, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και να προάγει τη συνολική καλή υγεία της καρδιάς. οφέλη για την υγεία που έχουν συνδεθεί και με τη βιταμίνη Ε.

6. Μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό

Επειδή είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες A, D και E και τυχαίνει να περιέχει περισσότερες από αυτές τις βιταμίνες από το γαλακτοκομικό γάλα, ορισμένα εμπλουτισμένα ροφήματα αμυγδάλου μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Παράλληλα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ο σίδηρος μπορούν να μειώσουν την κούραση. Είναι ενδιαφέρον ότι το αγελαδινό γάλα δεν περιέχει καθόλου πρόσθετη βιταμίνη D.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Categories: Υγεία