Πράσινες πιπεριές: Πλούσιες σε βιταμίνες και φυτικές ίνες – Κάνουν καλό στα μάτια και την καρδιά

Οι πράσινες γλυκές πιπεριές προστατεύουν την καρδιά, τα μάτια και την υγεία του εντέρου.

Η κατανάλωση πράσινων πιπεριών βοηθά στην αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών. Επίσης, οι πράσινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και B6. Επίσης, περιέχουν σε μικρότερο ποσοστό θειαμίνη (Β1), μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνη Ε.

Αυτό το τραγανό λαχανικό περιέχει επίσης προβιταμίνη Α, την οποία το σώμα μπορεί να μετατρέψει σε βιταμίνη Α. Η προβιταμίνη Α βρίσκεται με τη μορφή βήτα καροτίνης, μια φυτική ένωση με ζωηρό χρώμα και πολλά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, οι πράσινες γλυκές πιπεριές είναι χαμηλές σε θερμίδες και σχετικά χαμηλές σε υδατάνθρακες.

Οι πράσινες πιπεριές κάνουν καλό στην υγεία του εντέρου

Οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του εντέρου. Ένα φλιτζάνι (150 γραμμάρια) ωμής πράσινης πιπεριάς περιέχει 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να προστατεύσει από παθήσεις του πεπτικού συστήματος όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD).

Advertisement

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες προλαμβάνει επίσης τη δυσκοιλιότητα, προάγοντας μια υγιή ισορροπία βακτηρίων του εντέρου. Δοκιμάστε να προσθέσετε πράσινη πιπεριά σε σαλάτες, ή πατάτες τηγανιτές για επιπλέον ενίσχυση των φυτικών ινών.

Συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και των ματιών

Οι πράσινες πιπεριές είναι πλούσιες σε λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την υγεία των ματιών. Η λουτεΐνη βοηθά στην προστασία από βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στο φως στα κύτταρα των φωτοϋποδοχέων στα μάτια.

Έτσι, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε λουτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία (AMD), μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης.

Advertisement

Βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε υγιές επίπεδο

Οι πράσινες γλυκές πιπεριές είναι χαμηλές σε θερμίδες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και γεμάτες με πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. Όλα αυτά τις καθιστούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε δίαιτα.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Related Posts