X

Δικαιολογημένη Η Γκρίνια Σου: Όταν Πονάς Λόγω Περιόδου, Είναι Σαν Να Παθαίνεις Καρδιακή Προσβολή

Δικαιολογημένη Η Γκρίνια Σου: Όταν Πονάς Λόγω Περιόδου, Είναι Σαν Να Παθαίνεις Καρδιακή Προσβολή

Μια μεγάλη νίκη των γυναικών! Όταν ο καλός σου φωνάζει επειδή γκρινιάζεις που πονάς λόγω περιόδου, σου έχουμε πληρωμένη απάντηση!

Οι γιατροί λένε ότι οι πόνοι περιόδου είναι το ίδιο επώδυνοι μ’ ένα έμφραγμα και όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό, μας κάνει να νιώθουμε λίγο πιο φυσιολογικές για τις αντιδράσεις μας!

Όταν πονάς λόγω περιόδου, πραγματικά μπορεί να γίνεις πολύ εκνευριστική αλλά έχεις δικαιολογία καθώς οι γιατροί λένε πως βιώνεις την κατάσταση σαν να παθαίνεις καρδιακή προσβολή.

Ο John Guillebaud, καθηγητής στο University College του Λονδίνου λέει στο Quartz ότι η δυσμηνόρροια, ή η οδυνηρή εμμηνόρροια έχει περιγραφεί από τις γυναίκες κάπως έτσι:

Σχεδόν τόσο επώδυνη όσο μια καρδιακή προσβολή

Ο πόνος της περιόδου επηρεάζει την καθημερινή ζωή περίπου μιας στις πέντε γυναίκες, αλλά πάρα πολλοί γιατροί λένε ότι για να φύγουν τα συμπτώματα αρκεί να πάρεις ένα παυσίπονο, παρόλο που η ιβουπροφαίνη συχνά δεν κάνει δουλειά όταν πονάς λόγω περιόδου.

via GIPHY

Η ενδομητρίωση, η δεύτερη αιτία του πόνου της περιόδου μετά τη δυσμηνόρροια, εκτιμάται ότι επηρεάζει μια στις δέκα γυναίκες.

Προκαλεί στα κύτταρα, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στην επένδυση της μήτρας, ν’ αναπτύσσονται αλλού στο σώμα και μπορεί να προκαλέσει πλήθος συμπτωμάτων: Επώδυνες περιόδους, κόπωση, προβλήματα στο έντερο και την ουροδόχο κύστη, ακόμη και στειρότητα.

Κατά μέσο όρο, για να διαγνωστεί μια γυναίκα με ενδομητρίωση χρειάζονται 7,5 χρόνια επτά και μισή χρόνια λόγω της ανησυχητικής έλλειψης έρευνας και ευαισθητοποίησης και οι επιλογές θεραπείας παραμένουν περιορισμένες. Ομοίως, η αιτία της δυσμηνόρροιας εξακολουθεί να μην είναι πλήρως κατανοητή.

Πηγή: ipop.gr

Photo: ISTOCK / MARTIN-DM

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Categories: Υγεία