Δείτε Ποιες Τροφές Μειώνουν Τη Θνησιμότητα Κατά 14%!

Δείτε Ποιες Τροφές Μειώνουν Τη Θνησιμότητα Κατά 14%!

Και θα αποκτήσετε μακροζωία.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ, οι άνθρωποι που τρώνε πικάντικα τρόφιμα, όπως πιπεριές και τσίλι, σε καθημερινή βάση παρουσιάζουν μια μείωση κατά 14% του κινδύνου θνησιμότητας, σε σύγκριση με εκείνους που παραλείπουν τα καυτερά από τη διατροφή τους.

Η έρευνα αναφέρει επίσης, ότι ακόμα και αν καταναλώνετε πικάντικα τρόφιμα μια ή δυο φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώνεται κατά 10%.

Advertisement

Τα συστατικά που περιέχονται στις πικάντικες τροφές, όπως η καψαϊκίνη, μπορεί να έχουν ευεργετικές δράσεις κατά της παχυσαρκίας και να έχουν αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά, και αντι-υπερτασικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά μπορούν να σας προστατεύσουν από διάφορες παθήσεις, όπως τα καρδιαγγειακά και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Advertisement

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν, ότι όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές, τείνουν επίσης, να χρησιμοποιούν και άλλα μπαχαρικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα χρόνια που ζούνε.

Και φυσικά η μελέτη του BMJ που αφορά τα πικάντικα τρόφιμα, δεν είναι η πρώτη, αλλά έχουν διεξαχθεί και άλλες στο παρελθόν, που εξέταζαν τα οφέλη αυτών των τροφίμων.

Κάποιες έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το πανεπιστήμιο Purdue, έχουν δείξει ότι οι τροφές που είναι καυτερές, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης και να δώσουν μια ώθηση στον μεταβολισμό.

Επίσης, κάποιες προκαταρκτικές έρευνες σε ζώα δείχνουν, ότι η καψαϊκίνη, που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές και στο τσίλι, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα του σώματος που καίνε τις θερμίδες.

Τέλος, είναι να σημαντικό να ειπωθεί, ότι πρέπει να διεξαχθούν αρκετές ακόμα μελέτες, ώστε να υπάρχει ένα έγκυρο επιστημονικό συμπέρασμα. 

Αλλά από την άλλη μεριά, αν σας αρέσουν τα καυτερά δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγετε, εκτός αν σας δημιουργούν στομαχικές διαταραχές.

Ασαφής πάντως παραμένει ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει τις πιπεριές με την μειωμένη θνησιμότητα.

Πιθανώς η καψαϊκίνη, το βασικό συστατικό της πιπεριάς που την κάνει τόσο καυτερή, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και επίσης έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μεταξύ άλλων, επιδρώντας θετικά στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.

Εδώ και αιώνες, τα καυτερά φαγητά και ιδίως οι κόκκινες καυτερές πιπεριές θεωρούνται ωφέλιμες για διάφορες παθήσεις.

Μια κινεζική μελέτη του 2015 ήταν η πρώτη που είχε συσχετίσει τις εν λόγω πιπεριές με μειωμένη θνησιμότητα και μια νέα αμερικανική έρευνα επιβεβαιώνει τα κινεζικά ευρήματα.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: jenny.gronmed.gr

Related Posts