X

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Βάζεις Έναν Ανανά Δίπλα Στο Κρεβάτι Σου!

Χειρότερο πράγμα απ’ το να ροχαλίζεις εσύ, είναι να ροχαλίζει αυτός που κοιμάσαι μαζί.

Τι κι αν τον σκουντάς, τι κι αν προσπαθήσεις να του αλλάξεις πλευρό, ολόκληρη η “ορχήστρα” χτυπά το τύμπανο σου και σε αφήνει άυπνο.

Κατά καιρούς έχουν ανακαλυφθεί διάφορα γιατροσόφια για το ροχαλητό. Μάλλον όχι και τόσο αποτελεσματικά έτσι;

Αν, λοιπόν, θέλεις να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια και να μην ενοχλείς κανένα τότε πρέπει να τοποθετήσεις ένα συγκεκριμένο φυτό κοντά στο προσκεφάλι σου. Ναι, ναι, φυτό!

Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως η προσθήκη ενός βοτάνου στην κρεβατοκάμαρά σου θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τον ύπνο σου.

Και ποιο είναι αυτό το φυτό; Ένας ανανάς!

Είναι χαριτωμένος, θα ταιριάξει με τη διακόσμησή σου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ιδιότητες που εμποδίζουν το ροχαλητό χάρη στην παραγωγή οξυγόνου.

Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ροχαλίζουμε, απ’ τη θέση του ύπνου στο κρεβάτι μέχρι και το υπερβολικό βάρος. Αλλά μια απ’ τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι η παρεμπόδιση ή οι στενοί “αεραγωγοί” στη μύτη.

Τα φυτά ανανά, σύμφωνα με μελέτες της NASA, παράγουν οξυγόνο και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα όλη τη νύχτα. Θεωρητικά αυτό βοηθά και στην αναπνοή σου ενώ κοιμάσαι.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο φυτό θα προσθέσει και μια ευχάριστη, τροπική πινελιά στο δωμάτιο σου κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να το σκεφτείς σοβαρά!

Ο ανανάς είναι τόσο in κι εσύ δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

 

Πηγή: ipop.gr