17 Μυστικά Διατροφής Που Θα Αλλάξουν Τη Ζωή Σας

17 Μυστικά Διατροφής Που Θα Αλλάξουν Τη Ζωή Σας

Η υγιεινή διατροφή πάντα θα είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές θέμα. Τι να φάτε για να χάσετε βάρος; Πώς να ζήσετε χωρίς ζάχαρη και αλάτι; Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να βρείτε βιολογικά καρότα; “Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που μας βασανίζουν όλο και πιο συχνά.

Στη συνέχεια θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 17 επιστημονικά αποδεδειγμένες απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή.

17. Άμεση ώθηση ενέργειας

Advertisement

Η συνολική ενέργεια του σώματός μας εξαρτάται από τις τροφές που τρώμε. Όταν καταναλώνετε καστανό ρύζι, μέλι και αυγά σε τακτική βάση, θα παραμείνετε δραστήριοι.

Αλλά εάν χρειάζεστε μια άμεση ώθηση ενέργειας, μην βιαστείτε να αγοράσετε ένα ενεργειακό ποτό, καθώς περιέχει πολλή ζάχαρη και καφεΐνη που θα σας δώσει τεχνητή ενέργεια. Τρώγοντας ένα μήλο αντ ‘αυτού, θα ενισχύσετε την ενέργειά σας με φυσικό τρόπο.

Advertisement

16. Τρόφιμα που δεν αυξάνουν τη χοληστερόλη

Η κατανάλωση τροφών με χοληστερόλη δεν είναι πάντα κακή. Όλα εξαρτώνται από το είδος των λιπαρών που περιέχει ένα προϊόν.

Προϊόντα όπως το βούτυρο, τα λουκάνικα και η σοκολάτα γάλακτος είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ τα δημητριακά, τα φασόλια, οι φακές και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι τροφές που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης με φυσικό τρόπο, επειδή έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτό το είδος λίπους.

Τα αυγά, οι γαρίδες και το συκώτι, παρά το γεγονός ότι είναι πλούσια σε χοληστερόλη, στην πραγματικότητα δεν αυξάνουν το επίπεδό της στο σώμα μας.

Αντίθετα, τα γιαούρτια και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά η ποσότητα κορεσμένων λιπών που περιέχουν είναι πραγματικά υψηλή. Επομένως, είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωσή τους.

15. Γλουτένη

Μόνο ένα μικρό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Όλοι οι άλλοι (περίπου το 90%) μπορούν να καταναλώσουν ελεύθερα σιτάρι και άλλα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

14. Superfoods

Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παραμείνει υγιές εάν δεν υιοθετήσετε μια συνολικά ισορροπημένη διατροφή.

Υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν λίγο πιο υγιεινά στοιχεία από άλλα, όπως: σπανάκι, μπρόκολο, βατόμουρα, ρεβίθια, φακές, φασόλια, λάχανο, ροδάκινα και καρύδια. Αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας σε τακτική βάση.

13. Ψωμί

Το φρεσκοψημένο ψωμί είναι μια ευχαρίστηση που δεν έχει καμία σχέση με την υγιεινή διατροφή. Μπορείτε να φάτε ψωμί, αλλά δεν πρέπει να το θεωρήσετε συστατικό μιας υγιεινής διατροφής.

12. Υδατάνθρακες

Μια υγιεινή διατροφή υψηλής ποιότητας είναι αδύνατη χωρίς υδατάνθρακες. Όλα τα φυτικά προϊόντα αποτελούν πηγή υδατανθράκων.

Πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή σας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όχι επειδή έχουν υψηλό επίπεδο υδατανθράκων, αλλά επειδή περιέχουν λίπη, νάτριο και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Οι υδατάνθρακες δεν είναι βλαβεροί, το ανθυγιεινό πρόχειρο φαγητό είναι κακό!

11. Αποτοξίνωση

Το σώμα μας αποτοξινώνεται καθημερινά. Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε είναι να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή, να ασκείστε, να κοιμάστε αρκετά, να είστε σε θέση να ελέγχετε το άγχος σας και, φυσικά, να μην καπνίζετε.

Η εφαρμογή αυτών των κανόνων είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνητή αποτοξίνωση που όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη.

10. Συστατικά προϊόντων

Τα πιο ωφέλιμα προϊόντα συνήθως έχουν μόνο ένα κύριο συστατικό. Για παράδειγμα, αβοκάντο, φακές, blueberries, μπρόκολο, αμύγδαλα κ.λπ.

Όταν επιλέγετε άλλα προϊόντα, προσέχετε πάντα τη λίστα με τα συστατικά: όσο πιο μικρή είναι, τόσο το καλύτερο. Επίσης, δώστε προσοχή στο ποσό των χημικών ουσιών, της ζάχαρης, των λιπαρών, του αλατιού κλπ.

9. Μπορούμε να τρώμε τα ίδια τρόφιμα κάθε μέρα;

Αν διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή, τότε μπορείτε να τρώτε τα ίδια τρόφιμα σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, καλό είναι να διαφοροποιείτε την καθημερινή πρόσληψη τροφών από καιρό σε καιρό.

8. Λίπη

Όπως ήδη είπαμε, τα “καλά” λιπαρά περιέχονται σε ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελιές, αβοκάντο, θαλασσινά και ελαιόλαδο.

Θυμηθείτε να μειώσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπών που βρίσκονται σε ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά.

7. Βιολογικά προϊόντα

Η βιολογική γεωργία προστατεύει τα τρόφιμα από επιβλαβή φυτοφάρμακα. Επιπλέον, υπάρχουν προφανή οικολογικά και ηθικά πλεονεκτήματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων στην υγεία, επειδή δεν έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές και κατάλληλες μελέτες.

6. Λαχανικά

Τα λαχανικά που είναι απαραίτητα στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, μπορούν να αγοραστούν τόσο φρέσκα όσο και κατεψυγμένα. Όταν ψωνίζετε κατεψυγμένα, πρέπει να προτιμάτε αυτά που έχουν καταψυχθεί αμέσως μετά τη συγκομιδή τους.

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι άλλοι παράγοντες που πρέπει να προσέξετε: η ημερομηνία συγκομιδής των κατεψυγμένων λαχανικών θα πρέπει να αντιστοιχεί στην εποχή συγκομιδής, ενώ τα τεμάχια λαχανικών στη συσκευασία πρέπει να είναι διαχωρισμένα.

Εάν υπάρχει ένα μεγάλο παγωμένο κομμάτι, αυτό δείχνει παραβίαση της διαδικασίας αποθήκευσης και μεταφοράς.

5. Θερμική επεξεργασία

Εδώ, όλα εξαρτώνται από το προϊόν. Να γιατί:

  • Τα μούρα τρώγονται καλύτερα φρέσκα, έτσι ώστε να διατηρούν όλα τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία.
  • Ντομάτες και λάχανο θα πρέπει να μαγειρευτούν ελαφρά για καλύτερη πέψη.
  • Οι φακές και τα φασόλια μπορούν να καταναλωθούν μόνο αφού μαγειρευτούν πολύ καλά.

4. Ψάρια

Τα ψάρια μπορούν να καταναλωθούν καθημερινά σε ένα από τα κύρια γεύματα. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ψάρια που τρώτε δεν υπερβαίνουν το επίπεδο του υδραργύρου και άλλων επιβλαβών ουσιών που περιέχουν.

Έχει υπολογιστεί ότι τα μικρότερα ψάρια είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υδράργυρο από τα μεγαλύτερα ψάρια.

3. Ασβέστιο χωρίς γάλα

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις ή το όφελος του γάλακτος για τους ενήλικες.

Για όσους έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν το γάλα από τη διατροφή τους, συνιστούμε να το αντικαταστήσουν με άλλα προϊόντα πλούσια σε ασβέστιο. Για παράδειγμα, πράσινα λαχανικά, φασόλια και σόγια.

2. Αλκοόλ

Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τη διάρκεια ζωής σας. Γι ‘αυτό, ακόμη και το κόκκινο κρασί είναι δυνητικά επικίνδυνο.

Έτσι, εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, οι επιστήμονες συνιστούν να σταματήσετε αμέσως την κατανάλωση αλκοόλ.

1. Ζάχαρη

Η ζάχαρη μας προσφέρει «κενές» θερμίδες χωρίς άλλες θρεπτικές ουσίες. Επιπλέον, η ζάχαρη απελευθερώνει ινσουλίνη, η οποία προάγει την αύξηση του σωματικού βάρους.

Εκτός των άλλων, μας κάνει να θέλουμε να τρώμε περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο πολλά προϊόντα στα καταστήματα περιέχουν πολλή ζάχαρη.

Η υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες αρχές:

  • Νερό αντί για αναψυκτικά.
  • Κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως.
  • Ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελαιόλαδο, αβοκάντο ως πηγή “καλών” λιπαρών.
  • Ψάρια και θαλασσινά αντί για κρέας, ως πηγές πρωτεΐνης.
  • Λιγότερη ζάχαρη και αλάτι, περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: brightside.me

Photos: © Pixabay© depositphotos© darkzip/instagram© Corporate /Enjoy Movies© The Good Wife/CBS Productions

Related Posts