Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς!

Η πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα που αξίζει να δοκιμάσεις και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας 10 -12 φύλλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
  • 3/4 κούπας (περίπου 180 με 200 γρ.) ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα και 150 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο πάντα
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • και ένα ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη,ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα ,συνεχίζουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμακαι την αφήνουμε στην άκρη

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι πυρέξ 25Χ35. και προθερμαίνουμε το φούρνο μας

Παίρνουμε τα φύλλα μας ένα -ένα και τα βρέχουμε με το παραπάνω μείγμα μας και τα μαζεύουμε πιετούλες (κάνουμε πλισέ σαν τις φούστες που φοράγαμε στην παρέλαση στο δημοτικό ..τι θυμήθηκα τώρα) τα τοποθετούμε με την σειρά στο βουτυρωμένο μας ταψί .

Advertisement

Αν μας περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μας( έμενα πάντα μου περισσεύει ) .
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει καλά,πάνω και κάτω. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια.

Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το γλυκό κρύο .Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.

Την δοκιμάσαμε ζεστή και ήτα εξαιρετική .με όλα της τα αρώματα …

Advertisement

Τα δικά μας φύλλα ήταν λίγο χοντρά .. στα ψυγεία θα υπάρχουν ακόμα πιο λεπτά

πηγή : athensmagazine.gr

Related Posts