Υπέροχο σοκολατογλυκό με μπισκότα

Η τρομερή συνταγή για το γλυκό της ημέρας!

Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου σε στυλ τούρτας , θυμίζει μανούλα , κρεμούλα και παιδικά χρόνια . Είναι πανεύκολο και δεν θέλει πολλά υλικά. Είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν μείνει μια μέρα στο ψυγείο για αυτό καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη.

Υλικά για ένα ταψί 20 επί 28

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
1/2 κούπα ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια

Advertisement

Πως το κάνουμε

Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια.

Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.

Advertisement

Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουερ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ρευστή κρέμα. (Αν δούμε και δεν πήζει μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμα κορν φλάουερ διαλυμένο σε δυο κουταλιές νεράκι κρύο)

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνουμε στο ταψί μας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και καλύπτουμε και τα πλάγια του ταψιού με μπισκότα όρθια.

Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.

Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την τελευταία στρώση μπισκότα.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 2-3 ώρες και σερβίρουμε

 

.

Newsitamea.gr

Related Posts