X

Το ρόφημα που δυναμώνει τα οστά, βοηθάει στο αδυνάτισμα και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Αυτό το ρόφημα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και είναι ιδανικό αντικατάσταση του κανονικού γάλακτος. Μάθετε πώς να το φτιάχνετε μόνοι σας.

Τη σημερινή εποχή, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων αρχίζει και δοκιμάζει ή υιοθετεί την πιο υγιεινή διατροφή ή την χορτοφαγία. Το ρόφημα αυτό, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές για το γάλα αγελάδας.

Πώς φτιάχνεται το γάλα αμυγδάλου;

Φτιάχνεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και νερό, επομένως το γάλα αμυγδάλου είναι πολύ πιο υγιεινό για τον οργανισμό σας από τα γαλακτοκομικά. Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα του γάλακτος αμυγδάλου, αφορά στο περιβάλλον καθώς έχει ένα πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα, έτσι είναι πιο φιλικό προς τον πλανήτη από το γάλα αγελάδας. Επίσης, η γεύση του, που έχει ένα άρωμα αμυγδάλου και μια πιο κρεμώδη υφή, είναι πιο απολαυστική για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στο γάλα.

Για ανθρώπους που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια πιο φυτική διατροφή, το γάλα αμυγδάλου είναι ένα από τα πιο must προϊόντα που πρέπει να έχουν στο ψυγείο τους. Παρ’ όλα αυτά, το γάλα αμυγδάλου που θα αγοράσετε από το σουπερμάρκετ, μπορεί να έχει πρόσθετη ζάχαρη, με αποτέλεσμα να χάνετε πολλά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Γι’ αυτό, είναι καλύτερο να φτιάχνετε μόνοι σας το δικό σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι.

Η διατροφική του αξία

  • Θερμίδες: 39
  • Πρωτεΐνη: 1 γρ.
  • Λίπος: 2,5 γρ.
  • Νάτριο: 189 mg
  • Υδατάνθρακες: 3,4 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 0,5 γρ.
  • Ασβέστιο: 449 mg
  • Βιταμίνη E: 6,9 mg
  • Βιταμίνη D: 2,6 mg

Τα οφέλη του γάλακτος αμυγδάλου στην υγεία

  • Το γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικές ουσίες είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, και μια ιδανική επιλογή αν προσπαθείτε να χάσετε ή να μην πάρετε βάρος. Είναι πιο ελαφρύ ακόμα και από τα σκέτα αμύγδαλα. Το να προσθέσετε ζάχαρη ή γεύσεις, όπως βανίλια και σοκολάτα, θα αυξήσει πολύ τις θερμίδες του.
  • Το γάλα αγελάδας περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από το γάλα αμυγδάλου, επομένως, αν η δίαιτά σας είναι χαμηλή σε πρωτεΐνη, καλύτερα να προτιμήσετε γάλα αγελάδας χωρίς λακτόζη, ή γάλα σόγιας. Όσο γερνάτε, χάνετε μυϊκό όγκο και βάρος, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνετε πολλή πρωτεΐνη για να διατηρήσετε το μυϊκό βάρος και τη δύναμή σας.
  • Ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου περιέχει περίπου 2,5 γρ. λίπους, αλλά καλού λίπους, πιο υγιεινού. Το να αντικαταστήσετε το κορεσμένο λίπος στη διατροφή σας, με πιο υγιεινό λίπος, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού κινδύνου.
  • Η βιταμίνη E, ένα δυνατό αντιοξειδωτικό, σας βοηθάει ενάντια στις καρδιαγγειακές ασθένειες και άλλες παθήσεις.
  • Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών σας. Από την άλλη, τα ολόκληρα αμύγδαλα περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών από το γάλα αμυγδάλου, καθώς διαχωρίζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής του.

Συνταγή για σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Συστατικά:

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 3 κούπες φιλτραρισμένο, φρέσκο νερό
  • Βανίλια
  • Σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:

  • Μουλιάστε τα αμύγδαλα όλο το βράδυ σε νερό, μετά ξεπλύνετέ τα, προσθέστε το φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό, και τέλος βάλτε το μείγμα σας στο μπλέντερ σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια πολύ απαλή υφή.
  • Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέστε βανίλια και σιρόπι σφενδάμου για τη γεύση και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Categories: Υγεία