X

Πιες 1 Φλυτζάνι Από Αυτό Το Ρόφημα & Θα Κοιμηθείς Σε Χρόνο Ρεκόρ!

Η αυπνία είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν, όταν προσπαθούν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν.

Λόγω της αυπνίας, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χάνονται 63 δις δολλάρια από μη δεδουλευμένες ώρες εργασίας.

Οι περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποιούν συνταγογραφούμενα φάρμακα για να βοηθηθούν, τα οποία όμως προκαλούν πολλαπλές παρενέργειες, όπως καούρες, έλλειψη συγκέντρωσης, δυσκοιλιότητα και ζαλάδα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματικές, φυσικές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την αυπνία και να απολαύσετε έναν άνετο και υγιή ύπνο.


Συνταγή Για Φυσική Ενίσχυση Του Ύπνου

Υλικά

  • 180 ml οργανικό γάλα, χωρίς ορμόνες
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 σταγόνα καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το βάζετε σε ένα ποτήρι πριν βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια και το μέλι, ανακατεύετε, και το πίνετε αργά πριν πάτε για ύπνο. Και αυτό είναι όλο!

Η αποτελεσματικότητά του οφείλεται στις θαυματουργές ιδιότητες των συστατικών του. Βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει και να εισέλθει ομαλά σε κατάσταση ύπνου.


Γάλα

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτείνες όπως το γάλα, περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο βοηθά τον ύπνο. Συγκεκριμένα, διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, και ως εκ τούτου, προκαλεί ήπιες καταπραυντικές επιδράσεις.


Μέλι

Μία πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι το μέλι έχει ισχυρές ιδιότητες βελτίωσης της ποιότητας του ύπνου. Προωθεί την παραγωγή της ένωσης γλυκογόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του ήπατος ενώ εμείς ξεκουραζόμαστε.

Η μείωση των επιπέδων του γλυκογόνου κατά τη διάρκεια της μέρας, θα μπορούσε να επιφέρει υπερδιέγερση του εγκεφάλου και να προκαλέσει έντονη επιθυμία για φαγητό το βράδυ.  Το μέλι διεγείρει επίσης μια χημική αντίδραση η οποία βελτιώνει την απελευθέρωση μελατονίνης στον εγκέφαλο.


Καθαρό Εκχύλισμα Βανίλιας

Η αυπνία επιδεινώνεται από τις ανεξέλεγκτες σκέψεις, αλλά μια μελέτη που έγινε το 1991 επιβεβαίωσε ότι το άρωμα βανίλιας χαλαρώνει το μυαλό. Δοκιμές με εκχύλισμα βανίλιας έγιναν σε 85 συμμετέχοντες, οι οποίοι υπεβλήθησαν σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρξε αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα, που οδήγησε άμεσα σε χαλάρωση και μείωση του άγχους.

Η αυπνία μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, όπως της άπνοιας. Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στη Γαλλία, η έκθεση του οργανισμού στη βανίλια μειώνει τα επεισόδια της άπνοιας ύπνου σε ποσοστό 36%, από την πρώτη κιόλας μέρα.


 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Trollarw.Gr

Categories: Υγεία