Παστίτσιο «Πειραγμένο», Εύκολο

pastitsio-peiragmeno708

Το αγαπημένο φαγητό όλης της υφηλίου, το παστίτσιο, είναι μπελάς στην κουζίνα.

Σας προτείνω έναν πανεύκολο τρόπο να το απολαύσετε, χωρίς πολλή προσπάθεια και κυρίως χωρίς μπεσαμέλ που είναι και το δυσκολότερο.

Υλικά

Advertisement
  • ½ κιλό κιμά (μοσχάρι σκέτο, με χοιρινό ή γαλοπούλα, ό,τι θέλετε
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μαϊντανό (ξερά ή αλλιώς ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη + 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας ή πουμαρό
  • 1 κουτί πέννες ή χοντρά, κοντά μακαρόνια
  • Τυρί μοτσαρέλα, 2 μέτρια κεφάλια

pastitsio-peiragmeno1

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε τον κιμά, το βασιλικό, τον μαϊντανό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το πουμαρό και 2 ποτήρια νερό.
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
  • Μη φοβάστε τις 2 ώρες, το φαγητό χυλώνει και είναι πιο απολαυστικό.
  • Ρίξτε κι άλλο νερό (2 ποτήρια) και προσθέστε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα.
  • Βράστε τα όλα μαζί για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά πάντα.
  • Όταν έχουν φύγει όλα τα νερά και η σάλτσα είναι πηχτή και όμορφη, ρίξτε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω.
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για ακόμη 5 λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί.
  • Το πειραγμένο παστίτσιο σας είναι έτοιμο!
  • Αν λατρεύετε την παρμεζάνα, ρίξτε άφθονη!

pastitsio-peiragmeno2

Advertisement

 

iefimerida.gr

Related Posts