X

Η Λίστα Με Τα 10 Τρόφιμα Που Σας Κάνουν Να Καίτε Λίπος Όλη Την Ημέρα!

Η “Μάχη Των Κιλών” είναι ένας πόλεμος ολοένα και πιο δύσκολος να τον κερδίσετε όσο μεγαλώνετε.

Μερικές φορές ο αγώνας γίνεται απόλυτα απογοητευτικός, καθώς ενώ μετράτε τις θερμίδες και ασκείστε, εξακολουθείτε να βλέπετε τη ζυγαριά να ανεβαίνει.

Γνωρίζοντας ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες ή θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι ώστε να τρώτε λιγότερο, μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να στρέψετε τις πιθανότητες προς όφελός σας.

Παρακάτω αναφέρονται 10 τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος με απόλυτα φυσικό τρόπο:

Μυϊκή Ενδυνάμωση

Οι πρωτεΐνες έχουν έναν εξαιρετικό τρόπο να βοηθούν στην ενδυνάμωση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Είναι επίσης πιο δύσκολο για το σώμα να τις διασπάσει, πράγμα που σημαίνει ότι καίγονται επιπλέον θερμίδες.

1. Ξηροί καρποί. Όλοι οι ξηροί καρποί αποτελούν εξαιρετική πρωτεϊνική πηγή, σύμφωνα με το Women’s Health, και συμβάλλουν στο χτίσιμο των μυών. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τους ξηρούς καρπούς είναι ότι σας βοηθούν να αισθανθείτε πλήρεις γρηγορότερα.

2. Βιολογικό Βόειο Κρέας. Ο Dr. Axe συνιστά το βιολογικό βόειο κρέας ως εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας και να κάψουν θερμίδες κατά τη διαδικασία αυτή.

3. Γαλακτοκομικά & Αυγά. Ως εύκολες πηγές πρωτεΐνης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη υγιών οστών.

4. Κοτόπουλο. Εκτός από μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, ο Dr. Ax εξηγεί ότι το κοτόπουλο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σταματά τις έντονες λιγούρες, κάνοντάς σας να σταματήσετε να τρώτε νωρίτερα.

5. Φυστικοβούτυρο. Το φυστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή τεστοστερόνης, ένα απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Βοηθά επίσης στην καύση του λίπους καθώς χτίζονται οι μύες.


Χορταστικές Τροφές

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη, αλλά συχνά σας αφήνει πεινασμένους. Γνωρίζοντας ποια τρόφιμα βοηθούν στην ικανοποίηση της πείνας ή σας κάνουν να νιώσετε πληρέστεροι, μπορείτε να μειώσετε την όρεξή σας …

6. Μηλόξυδο. Σύμφωνα με τον Dr. Axe, η λήψη 1-2 κ.σ. μηλόξυδου πριν από το γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη και να νιώσετε χορτασμένοι πιο γρήγορα.

7. Ελληνικό Γιαούρτι. Εκτός από εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, το WebMD επισημαίνει ότι το ελληνικό γιαούρτι δίνει επιπλέον πληρότητα, που σας εμποδίζει να τρώτε μεγάλη ποσότητα φαγητού.

8. Κανέλα. Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι περιορίζει την όρεξη. Το WebMD συνιστά να την βάζετε στον καφέ ή στο τσάι σας.


Τρόφιμα Που Ενισχύουν Τον Μεταβολισμό

Η επιτάχυνση του μεταβολισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε επιπλέον θερμίδες. Μερικά τρόφιμα μπορούν να τον επιταχύνουν πραγματικά.

9. Καυτερές Πιπεριές. Οι πικάντικες τροφές είναι εξαιρετικοί ενισχυτές του μεταβολισμού. Οποιαδήποτε καυτερή πιπεριά είναι αποτελεσματική, σύμφωνα με το WebMD, και θα προσθέσει μια έκρηξη γεύσης ταυτόχρονα.

10. Γκρέιπφρουτ. Στο αντίθετο άκρο του φάσματος από τις πιπεριές είναι το γκρέιπφρουτ. Σύμφωνα με τον Dr. Axe, περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της ζάχαρης και ενισχύουν τον μεταβολισμό σας.


Δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε μόνο στην καταμέτρηση των θερμίδων και στην προπόνηση στο γυμναστήριο. Με το να είστε προσεκτικοί με αυτά που τρώτε, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος γρηγορότερα.

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: remedydaily.com

 

Categories: Διατροφή