Καρδιολογικά προβλήματα: Ποιες ασκήσεις επιτρέπονται και ποιες απαγορεύονται-BINTEO

Η καρδιακή νόσος αποτελεί κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Εάν πάσχετε από καρδιολογικά προβλήματα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την μορφή άσκησης που έχετε επιλέξει.

Η άσκηση ωφελεί την καρδιά αρκεί να μην το παρακάνετε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποιες ασκήσεις μπορείτε να κάνετε και ποιες πρέπει να αποφεύγετε αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την υγεία της καρδιάς σας:

Advertisement

Ποιος τύπος άσκησης θεωρείται καλύτερος;
Η καλύτερη άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα θεωρείται ότι είναι η αερόβια, η οποία προκαλεί την κίνηση των μυών με οξυγόνο. Ιδανικές μορφές αερόβιας άσκησης για την καλή υγεία της καρδιάς είναι το περπάτημα και η κολύμβηση.

  • Περπάτημα
    Μια καλή, αλλά και ασφαλής, επιλογή για αερόβια δραστηριότητα, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία ή ακριβό εξοπλισμό, είναι το περπάτημα. Σύμφωνα με την American Heart Association (AHA), το ζωηρό περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης όσο και το τρέξιμο. Μάλιστα, οι ειδικοί των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, όπως είναι και το γρήγορο περπάτημα.
  • Κολύμβηση
    Το κολύμπι κρίνεται ως μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την ενίσχυση της καρδιάς. Για να μειωθούν οι πιθανότητες κίνδυνου, όσοι καρδιοπαθείς επιλέγουν το κολύμπι θα πρέπει:
    • να αποφεύγουν να ανοίγονται σε μεγάλα βάθη
    • να αποφεύγουν να κάνουν καταδύσεις
    • στην περίπτωση που το νερό είναι κρύο, να μπαίνουν σε αυτό σταδιακά, αφήνοντας αρκετά περιθώρια προσαρμογής στον οργανισμό
    • να μην κολυμπούν μόνοι τους
    • να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τον ήλιο.
  • Γιόγκα
    Πέρα από την αερόβια άσκηση, έρευνα από το Johns Hopkins Medicine στη Βαλτιμόρη έδειξε ότι και η άσκηση με γιόγκα μπορεί να βοηθήσει εκείνους που αναρρώνουν από όλους τους τύπους καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι τρεις μήνες γιόγκα μπορεί να ανακουφίσουν τους πάσχοντες από το άγχος για επανεμφάνιση της κολπικής μαρμαρυγής και γενικά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών συνολικά.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Advertisement

Newsitamea.gr

Related Posts
Read More

Νέα Μέθοδος Εντοπίζει Τις Γυναίκες Που Κινδυνεύουν Περισσότερο Ο Καρκίνος Του Μαστού Να Κάνει Μεταστάσεις Από Τους Λεμφαδένες

Ποιες Γυναίκες Κινδυνεύουν Περισσότερο Ο Καρκίνος Του Μαστού Να Κάνει Μεταστάσεις Από Τους Λεμφαδένες Επιστήμονες στη Βρετανία βρήκαν…