X

Κάψατε Τη Γλώσσα Σας; 10 Συμβουλές Για Άμεση Ανακούφιση

Κάψατε Τη Γλώσσα Σας; 10 Συμβουλές Για Άμεση Ανακούφιση

Εάν κάψατε τη γλώσσα σας και ανάλογα με την έκταση της βλάβης, θα χρειαστούν από λίγες μέρες έως και δύο εβδομάδες για να επανέλθετε στο φυσιολογικό. Η αποτελεσματικότητα των θεραπειών, εξαρτάται από τη σοβαρότητα του καψίματος.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να ανακουφιστείτε από το κάψιμο στη γλώσσα.

1. Αναπνεύστε από το στόμα

Βγάλτε τη γλώσσα σας έξω από το στόμα και αναπνεύστε. Αφήστε τον δροσερό αέρα να κάνει τη δουλειά του. Είναι ένας απλός τρόπος για να βρείτε άμεση ανακούφιση.

2. Βάλτε ένα παγάκι ή ξεπλύνετε το στόμα σας με παγωμένο νερό

Χρησιμοποιήστε το κρύο για να εξουδετερώσετε τη θερμότητα. Βάλτε στο στόμα σας ένα παγάκι ή ξεπλύνετε το στόμα σας με παγωμένο νερό. Προσέξτε την περιοχή που έχει υποστεί ζημιά. Ξεπλύνετε για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.

3. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Εάν έχετε συμπυκνωμένο γάλα ή γιαούρτι στο ψυγείο, εφαρμόστε λίγη ποσότητα στη γλώσσα σας.

4. Ζάχαρη ή Μέλι

Η ζάχαρη είναι μια καλή θεραπεία για τα εγκαύματα. Επαλείψτε τη γλώσσα σας με ένα παχύ στρώμα ζάχαρης που θα βοηθήσει στη γρήγορη θεραπεία της. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο μέλι στη γλώσσα και να το αφήσετε να σταθεί για λίγη ώρα.

5. Έλαιο βιταμίνης Ε

Ανοίξτε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και αδειάστε το περιεχόμενο πάνω στη γλώσσα σας. Το λάδι της βιταμίνης Ε θα σας ανακουφίσει άμεσα.

6. Τζελ αλόης βέρα

Η γέλη της αλόης λειτουργεί αποτελεσματικά όταν εφαρμόζεται απευθείας πάνω στη γλώσσα. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να παγώσετε το τζελ σε ένα παγάκι και να το λιώσετε στο στόμα. Περιττό να πούμε ότι μπορεί να μην είναι το πιο εύγευστο φάρμακο για τον τραυματισμό σας.

7. Μασήστε μια τσίχλα μενθόλης

Η μενθόλη έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τους ευαίσθητους στο κρύο υποδοχείς στη γλώσσα. Έτσι, η μάσηση με τσίχλες ή καραμέλες μενθόλης μπορεί να απαλύνει την καμένη σας γλώσσα.

8. Φάρμακο για τον επιχείλιο έρπη

Η εφαρμογή οποιουδήποτε φαρμάκου για τον επιχείλιο έρπη ή η πλύση του στόματος με ένα ισχυρό στοματικό διάλυμα, είναι μια ακόμη θεραπεία. Μουδιάζουν τη γλώσσα, βοηθώντας αποτελεσματικά στην άμεση θεραπεία.

9. Σιρόπι ή σταγόνες για τον βήχα

Οι σταγόνες βήχα με βενζοκαΐνη, μενθόλη ή φαινόλη μπορούν να λειτουργήσουν ως τοπικό αναισθητικό και να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

10. Παυσίπονα

Εάν το κάψιμο δεν είναι ήσσονος σημασίας και ο πόνος είναι σοβαρός, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε κάποιο παυσίπονο για άμεση ανακούφιση. Εάν το κάψιμο είναι πολύ άσχημο, πηγαίνετε αμέσως σε γιατρό.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Categories: Υγεία