Διατροφή: 5 τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Περισσότερο από οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα ή βιταμίνη, η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών μέσω της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων τροφών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Οι ερευνητές προτείνουν πέντε κοινές τροφές που οι περισσότεροι καταναλώνουμε συχνά και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες: Δείτε παρακάτω ποιες είναι

Καρότα

Όπως το σπανάκι και το κέιλ, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.

Advertisement

Δημητριακά

Το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Ντομάτες

Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Advertisement

Φυτικές ίνες

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, όσπρια και κάποια λαχανικά, προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου.

Σκόρδο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την καθημερινή κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου για την προστασία από τους καρκίνους του ορθού, του στομάχου και του στήθους.

www.onmed.gr

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Posts
Read More

Δενδρολίβανο: Τα εκπληκτικά οφέλη, τα προβλήματα υγείας που καταπολεμά και ο κρυφός κίνδυνος

Δενδρολίβανο: Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για να απαλύνει διάφορες ασθένειες του σώματος. Δενδρολίβανο: Ένα…