Αυτό Είναι Το Νόστιμο Πασχαλινό Τσουρέκι Της Martha Stewart!

Αυτό Είναι Το Νόστιμο Πασχαλινό Τσουρέκι Της Martha Stewart!

Μπορεί το ψήσιμο του Πασχαλινού τσουρεκιού να είναι ελληνικό έθιμο αλλά και η γνωστή σε όλους μας Martha Stewart έχει να μας δώσει μια εκπληκτική συνταγή για το δικό της εναλλακτικό τσουρέκι.

Μάλιστα θα σας κουφάνουμε λέγοντάς σας πως το συγκεκριμένο τσουρέκι σερβίρεται παραδοσιακά στην Αγγλία κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Αυτός είναι και ο λόγος που σας δίνουμε τη συνταγή.

Για να τη φτιάξετε και εσείς θα χρειαστείτε:

Advertisement
  • 12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και λίγο ακόμα για το άλειμα του ταψιού
  • 1 φλ. και 1 κ.σ. γάλα
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. και μια πρέζα αλάτι
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 3/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 5 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/3 φλ. σταφίδα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Ξεκινήστε αλείφοντας με βούτυρο ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε 1 φλ. γάλα. Θέλετε να ζεσταθεί αλλά όχι να καίει.

Ρίξτε το ζεστό γάλα στο βουτυρωμένο μπολ. Προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2 κ.γ. αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε καλά με το μίξερ.

Advertisement

Με το μίξερ στο χαμηλό προσθέστε στο μπολ το αλεύρι (ένα-ένα τα φλιτζάνια) και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε μέσα τις σταφίδες και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε με τα χέρια για 1 λεπτό.

Χωρίστε το μείγμα σας σε 3 μπάλες και βάλτε τις σε ένα καλά βουτυρωμένο μπολ. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κάτσει για 1 ώρα και 20 λεπτά. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση αφήστε τη ζύμη να κάτσει στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι και δώστε στη ζύμη σας το σχήμα που θέλετε. Στην Αγγλία φτιάχνουν τα τσουρέκια τους στρογγυλά ενώ εμείς τους δίνουμε το κλασικό σχήμα της πλεξούδας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Χτυπήστε σε ένα μπολάκι το ασπράδι αυγού, 1 κ.σ. νερό και μια πρέζα αλάτι. Περάστε με το μείγμα τις επιφάνειες των τσουρεκιών σας. Βάλτε τα τσουρέκια σας στο φούρνο και ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Αν θέλετε να φτιάξετε και γλάσο, όπως κάνουν στην Αγγλία, ανακατέψτε σε ένα μπολ 1 κ.σ. γάλα, ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα τσουρέκια σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Related Posts