Φτιάξτε Την Πιο Νόστιμη Λεμονόπιτα Που Έχετε Φάει Ποτέ! -ΒΙΝΤΕΟ
Με αυτή τη συνταγή θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Advertisement
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό.
- Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη λεμονόπιτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε φέρνοντας κοντά τις 2 μεγάλες πλευρές, σαν ακορντεόν.
- Μεταφέρουμε τα φύλλα σε ένα ταψάκι 30×40 βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο για 1½ ώρα μέχρι να ξεραθούνε.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Μέσα σε ένα μπολ τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατέυουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά τα θρυμματισμένα φύλλα και τα ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×35 και το απλώνουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε στους 170° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
- Αφαιρούμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
- Την αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού.
Καλή Επιτυχία!
Advertisement
Πηγή: spirossoulis.com / akispetretzikis.com