Φτιάξτε Την Πιο Νόστιμη Λεμονόπιτα Που Έχετε Φάει Ποτέ! -ΒΙΝΤΕΟ

Με αυτή τη συνταγή θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!


Μέθοδος Εκτέλεσης


Για το σιρόπι 

Advertisement
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά,  ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό.
  • Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Για τη λεμονόπιτα 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε φέρνοντας κοντά τις 2 μεγάλες πλευρές, σαν ακορντεόν.
  • Μεταφέρουμε τα φύλλα σε ένα ταψάκι 30×40 βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στον φούρνο για  1½ ώρα μέχρι να ξεραθούνε.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Μέσα σε ένα μπολ τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατέυουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά τα θρυμματισμένα φύλλα και τα ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×35 και το απλώνουμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στους 170° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και την περιχύνουμε αμέσως με  το κρύο σιρόπι.
  • Την αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού.

Καλή Επιτυχία!

Advertisement

 

Πηγή: spirossoulis.comakispetretzikis.com

Related Posts