Αφράτες Τηγανίτες Γιαουρτιού, Εύκολα, Γρήγορα και μόνο με 4 Υλικά. Θα Γλείφετε τα Δάχτυλά σας.

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!!!

Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 αυγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Advertisement

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Advertisement

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Καλή όρεξη!!!

.

Related Posts
Read More

Πεντανόστιμες τυρόπιτες με σπιτική ζύμη γιαουρτιού, κασέρι, γραβιέρα και ανθότυρο για το γραφείο, το παιδικό πάρτι ή κολατσιό για το σχολείο

Πεντανόστιμες τυρόπιτες με σπιτική ζύμη γιαουρτιού, κασέρι, γραβιέρα και ανθότυρο για το γραφείο, το παιδικό πάρτι ή κολατσιό…