X

9 Τροφές Που Βοηθούν Στην Πέψη Και Θεραπεύουν Το Έντερο!

9 Τροφές Που Βοηθούν Στην Πέψη Και Θεραπεύουν Το Έντερο!

Η δυσπεψία είναι ένα κοινό πρόβλημα από το οποίο πάσχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αν και η κακή διατροφή δεν είναι η μόνη αιτία (η δυσπεψία μπορεί επίσης να προκληθεί, για παράδειγμα, από το άγχος), είναι σίγουρα μια πρωταρχική αιτία.

Η αλήθεια είναι ότι η πέψη είναι αρκετά περίπλοκη. Και αν δεν κάνετε κάποια πράγματα σωστά, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Για παράδειγμα, κάτι τόσο απλό όσο το να μην μασάτε σωστά το φαγητό σας μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, ενώ η έλλειψη ενζύμων θέτει επίσης συναγερμό.

Σε αυτό το άρθρο, ωστόσο, θα επικεντρωθούμε στα τρόφιμα που καταναλώνετε. Είστε αυτό που τρώτε, και βελτιώνοντας τη διατροφή σας, θα βελτιώσετε τη διαδικασία πέψης σας. Εδώ είναι 9 τρόφιμα που θα θεραπεύσουν το έντερό σας και θα βοηθήσουν στην πέψη:

Ζωμός από κόκαλα

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη όλα τα αξιοσημείωτα οφέλη που έχει ο ζωμός οστών για την υγεία.

Ο ζωμός των οστών είναι πλούσιος σε ασβέστιο, καθώς και πλήθος άλλων ζωτικών μετάλλων που μπορούν να αποκαταστήσουν την υγεία του εντέρου σας. Είναι επίσης ευκολοχώνευτος (το οποίο είναι ζωτικής σημασίας) και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας στη θεραπεία του εντέρου.

Τζίντζερ

Αν θέλετε πραγματικά να φροντίσετε το πεπτικό σας σύστημα, καλό είναι να τρώτε περισσότερο τζίντζερ.

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις θετικές του επιδράσεις στο έντερο και μπορεί να ανακουφίσει πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με τη δυσπεψία, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, του φουσκώματος και των αερίων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταναλώσετε περισσότερο τζίντζερ. Μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να το προσθέσετε στο φαγητό σας, ή μπορείτε να ρίξετε λίγο στο τσάι σας.

Θα μπορούσατε ακόμη να το απλώσετε σε μια φέτα ψωμί με λίγο μέλι. Μμμ!

Σπόροι Chia

Οι σπόροι chia όχι μόνο βοηθούν στην πέψη, αλλά προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για την υγεία.

Είναι επίσης η τέλεια εναλλακτική λύση για τα ανθυγιεινά σνακ, όπως οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά.

Οι σπόροι αυτοί είναι πλούσιοι σε ευεργετικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Αν και δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση, είναι τόσο πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ώστε να μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στην επένδυση του εντέρου και να αποκαταστήσουν την υγεία στην πάσχουσα περιοχή.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη γεύση, γιατί να μην τους αναμείξετε σε ένα smoothie;

Μέντα

Χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η μέντα μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες – συμπεριλαμβανομένης της δυσπεψίας.

Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης του εντέρου σας, σας συνιστώ θερμά να καταναλώνετε περισσότερη μέντα. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα στα γεύματά σας, ή να πιείτε τσάι μέντας 2-3 φορές την ημέρα.

Λάδι καρύδας

Οι καρύδες είναι θαυματουργές. Ο αριθμός των οφελών για την υγεία είναι εκπληκτικός, αλλά για σας τώρα προέχει ο τρόπος θεραπείας του εντέρου σας.

Σας προτείνω να μαγειρεύετε με λάδι καρύδας από τώρα και στο εξής. Όχι μόνο έχει γλυκιά γεύση που ζωντανεύει τα πιάτα σας – είναι επίσης πιο υγιεινό από το βούτυρο ή το ελαιόλαδο – και κάνει θαύματα για το έντερο.

Αυτό συμβαίνει χάρη στα λιπαρά οξέα και τους αντιμικροβιακούς παράγοντες που ενισχύουν την πέψη. Τέλος, σας δίνουν μια ώθηση ενέργειας και ενισχύουν τον μεταβολισμό σας.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν μεγάλο αριθμό βασικών θρεπτικών ουσιών και βιταμινών. Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των δωδεκαδακτυλικών και πεπτικών ελκών και τη βελτίωση της συνολικής υγείας του πεπτικού σας συστήματος.

Είναι επίσης εξαιρετικά ευκολοχώνευτες.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια βοηθούν στην εξάλειψη των δυσάρεστων τοξινών που κυκλοφορούν στο σώμα σας και προάγουν την υγιή πέψη.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το κολοκυθάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ως εκ τούτου έχει καθαριστικό αποτέλεσμα στο έντερο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ήπιο καθαρτικό που μπορεί να καθαρίσει τα εντερικά τοιχώματα, καθώς και να καταπολεμήσει τις καρκινογόνες τοξίνες πριν εγκατασταθούν για τα καλά στο παχύ έντερο!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ίνες και καλά λίπη, πράγμα που σημαίνει ότι σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Είναι εύκολα στη χώνεψη – ένας από τους λόγους που οι μαμάδες τα δίνουν στα μικρά παιδιά τους.

Τα αβοκάντο μετατρέπουν τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α και αυτό με τη σειρά του ενισχύει σημαντικά την καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Ως πρόσθετο μπόνους, ο καρπός αυτός είναι καλός για την απώλεια βάρους.

Βρώμη

Το ξεκίνημα της μέρας σας με ένα μπολ βρώμη είναι μια καλή ιδέα αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας. Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρώμη βοηθά στον καθαρισμό και την κινητικότητα του εντέρου σας.

Ποιά είναι τα αγαπημένα σας τρόφιμα που βοηθούν στην πέψη;

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Categories: Διατροφή