X

8 Τρόποι Για Να Αντιμετωπίσετε Την Τροφική Δηλητηρίαση ΓΡΗΓΟΡΑ!

Η τροφική δηλητηρίαση χτυπά συνήθως γρήγορα και απροσδόκητα, προκαλώντας στον πάσχοντα απογοήτευση και απόγνωση. Οι φυσικές θεραπείες μπορούν συχνά να σταματήσουν την τροφική δηλητηρίαση, ειδικά εάν ληφθούν στα πρώτα συμπτώματα ναυτίας ή πόνου στο στομάχι.

Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι και κράμπες, έμετο, διάρροια και αίμα στα κόπρανα. Επίσης, μπορεί να έχετε ζάλη, ρίγη, πυρετό και πονοκέφαλο. Εάν ο έμετος και η διάρροια είναι σε σοβαρή μορφή, μπορεί να προκύψει αφυδάτωση, η οποία μερικές φορές απαιτεί ιατρική φροντίδα.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε τη θεραπεία για την τροφική δηλητηρίαση με φυσικούς τρόπους, τόσο το καλύτερο. Εάν μια θεραπεία δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική για σας, υπάρχουν και άλλες που μπορείτε να επιλέξετε.


Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ταχείας δράσης και αποτελεσματικό για την τροφική δηλητηρίαση. Αν δεν έχετε μηλόξυδο, χρησιμοποιείστε απεσταγμένο λευκό ξύδι.

Συνταγή

  • 50ml μηλόξυδο
  • 50ml νερό (ή χυμός μήλου)

Ανακατέψτε το μηλόξυδο με το νερό ή τον χυμό μήλου και πιείτε το.


Ενεργός Άνθρακας (Activated Charcoal)

Ο ενεργός άνθρακας προσελκύει τις δηλητηριώδεις ουσίες και τις δεσμεύει καθιστώντας τις αδρανείς. Μπορεί να ληφθεί ως σκόνη, αναμεμειγμένη με νερό, ή σε μορφή κάψουλας/δισκίου. Μια τυπική δόση είναι 1-4 κάψουλες/ταμπλέτες (ίση με περίπου 1/4 κ.γλ. σκόνη άνθρακα). Αυτή η δόση μπορεί να επαναληφθεί μετά από 30 λεπτά και στη συνέχεια ανά ώρα εάν τα συμπτώματα επιμένουν. Ο ενεργός άνθρακας πρέπει να λαμβάνεται με άφθονο νερό για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα.


Κολλοειδής Άργυρος (Colloidal Silver)

Ένα κουταλάκι του γλυκού κολλοειδούς αργύρου είναι ένα άγευστο και απλό φάρμακο που θα λύσει το πρόβλημα της τροφικής δηλητηρίασης από μια ποικιλία διαφορετικών βακτηριδίων. Ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να ληφθεί ανά ώρα μέχρι να επιλυθούν τα συμπτώματα. Μπορεί να ληφθεί με νερό ή χυμό ή σκέτος.


Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς λειτουργεί εναντίον πολλών τύπων βακτηρίων και είναι ένα υπέροχο φάρμακο για τη διάρροια. Μπορείτε να πάρετε κουρκουμά σε κάψουλες ή να τον αναμείξετε σε νερό ή γάλα. Μια κοινή δόση είναι 4 κάψουλες ή 1 κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη. Πρέπει πάντα να λαμβάνεται με άφθονο νερό – ενδεχομένως να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.


Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριδιακό βότανο. Για την τροφική δηλητηρίαση, το σκόρδο μπορεί να ληφθεί σε κάψουλες τζελ ή σε ακατέργαστη μορφή. Δοκιμάστε 4-6 κάψουλες σκόρδου ή μία ωμή σκελίδα σκόρδου λιωμένη. Μπορείτε προαιρετικά να το αναμείξετε με λίγο μέλι. Η δόση μπορεί να επαναληφθεί μετά από μία ώρα.


Βοηθήστε Το Σώμα Σας Να Επανέλθει Μετά Από Μια Τροφική Δηλητηρίαση
Ενυδάτωση

Η τροφική δηλητηρίαση είναι στρεσογόνα για το σώμα. Εάν έχετε χάσει πολλά υγρά από τον έμετο και τη διάρροια, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα χαμένα υγρά και τους ηλεκτρολύτες. Το νερό, το τσάϊ, οι χυμοί και οι σούπες είναι καλές πηγές υγρών. Τα αθλητικά ποτά περιέχουν συνήθως ηλεκτρολύτες. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης σημαντική ποσότητα καλίου και μαγνησίου.

Προβιοτικά

Η λήψη προβιοτικών με τη μορφή του κεφίρ, του γιαουρτιού ή συμπληρωμάτων διατροφής, θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να ανακτήσει την ισορροπία του μετά από μια τροφική δηλητηρίαση.

Ομαλή Διατροφή

Επαναφέρετε τις τροφές αργά και πάλι στη διατροφή σας, έτσι ώστε η θεραπεία να έχει αποτέλεσμα. Μπανάνες, ρύζι, γιαούρτι, μήλο, τοστ και πληγούρι βρώμης είναι ορισμένα παραδείγματα τροφών για να ξεκινήσετε. Αποφύγετε τα πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα.


Πρόληψη Της Τροφικής Δηλητηρίασης

Αν είχατε πρόσφατα μια έντονη τροφική δηλητηρίαση, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγετε να συμβεί ξανά. Έχετε πάντα κάψουλες μηλόξυδου, σκόρδου ή δισκία ενεργού άνθρακα στην τσάντα σας ή το αυτοκίνητό σας. Πάρτε ένα πριν και μετά από ένα γεύμα που δεν είστε σίγουροι για την ποιότητά του.


 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: greentreemedic.com

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Categories: Υγεία