X

7 Καθημερινές Συνήθειες Που Βλάπτουν Την Υγεία Σας – Το #5 Δεν Το Είχαμε Φανταστεί!

Οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να κολλάνε σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα.

Μόλις αποκτήσετε μια νέα συνήθεια, μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσει ο κύκλος. Ωστόσο, μερικές από τις καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να θέτουν την υγεία σας σε κίνδυνο – πράγματα που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί δύο φορές.

Αυτές οι 7 καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία σας:


1. Αποτρέπετε τον εαυτό σας από το φτέρνισμα

Όταν κλείνετε το στόμα σας ή πιέζετε τη μύτη σας για να σταματήσετε το φτέρνισμα, η ενδοκρανιακή σας πίεση αυξάνεται. Αυτό διαταράσσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που προκαλεί την συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων και του νευρικού ιστού. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, ακόμη και προβλήματα ακοής.

2. Χρησιμοποιείτε καθημερινά άρωμα

Τα περισσότερα αρώματα είναι γεμάτα από συνθετικές ουσίες που είναι τοξικές για το σώμα. Μπορούν να προκαλέσουν ζάλη, ναυτία και υπνηλία. Οι βλαβερές ουσίες στις κολώνιες μπορούν επίσης να ερεθίσουν τα μάτια, τον λαιμό και το δέρμα σας. Εάν θέλετε να μυρίζετε όμορφα, δοκιμάστε να αλλάξετε το άρωμά σας με αιθέρια έλαια.


3. Χρήση του κινητού τηλεφώνου πριν τον ύπνο

Το μπλε τεχνητό φως από το smartphone σας καταστέλλει τη μελατονίνη – την ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο σας και τον κύκλο εγρήγορσης. Εάν παίζετε με το τηλέφωνό σας ακριβώς πριν πάτε για ύπνο, πιθανότατα θα αποκτήσετε προβλήματα αϋπνίας. Τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και ένα ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Αποθήκευση τροφίμων σε πλαστικά δοχεία

Τα πλαστικά δοχεία μπορεί να περιέχουν BPA και άλλες χημικές ουσίες. Όταν αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας σε αυτά, οι χημικές ουσίες μπορεί να διεισδύσουν στο φαγητό και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ενδοκρινικό σας σύστημα. Φυλάξτε τα τρόφιμα σε δοχεία από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικά μπολ.

5. Βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό

Όξινες τροφές και ποτά μπορούν να επηρεάσουν το σμάλτο των δοντιών σας, καθώς και το στρώμα κάτω από αυτά, που ονομάζεται οδοντίνη. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό, η οδοντόβουρτσά σας ωθεί το οξύ ακόμα πιο βαθιά, κοντά στην οδοντίνη. Αυτό μπορεί να βλάψει το σμάλτο και να προκαλέσει εξαιρετική ευαισθησία στα δόντια.

6. Χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού

Το αντιβακτηριακό σαπούνι μπορεί να αποστειρώνει τα χέρια σας, αλλά η αποστείρωση δημιουργεί επίσης μια ευκαιρία για τα επιβλαβή βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα σας. Μερικά χρήσιμα βακτήρια ζουν επιφανειακά στο δέρμα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του σώματος. Όταν ξεφορτώνεστε τα χρήσιμα βακτηρίδια, βάζετε το σώμα σας σε κίνδυνο. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αντιβακτηριακό σαπούνι.

7. Φοράτε στενά τζιν

Τα στενά τζιν μπορεί να είναι στη μόδα, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα σας. Τα στενά τζιν πιέζουν συνεχώς το σώμα καθώς και τις απολήξεις των νεύρων σας. Μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη ροή οξυγόνου στα πόδια και να οδηγήσουν σε προβλήματα που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα. Επιλέξτε τζιν που είναι άνετα! Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: davidwolfe.com

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Categories: Υγεία