50 χρήσεις του Μελιού για Χειροποίητες Θεραπείες!!!

Το μέλι χρησιμοποιείται συχνά ως μέσο χειροποίητης θεραπείας. Και αυτό επειδή αυτή η αγαπημένη σας φυσική γλυκαντική ουσία έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση.

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερωθείτε για 50 (ναι, σωστά….50!) διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επωφεληθείτε από το μέλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο απίστευτη και αν είναι η δράση του μελιού ποικιλοτρόπως, δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνεται από βρέφη κάτω του 1 έτους. Το άγριο μέλι είναι πιθανή πηγή παιδικής αλλαντίασης, μίας σοβαρής διαταραχής που χρήζει άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

Advertisement

Το μέλι ως τροφή
Μέλι το αντιοξειδωτικό
Η ποιοτική και ποσοτική σύνθεση του μελιού (συμπεριλαμβανομένου των αντιοξειδωτικών και άλλων φυτοχημικών ουσιών ) εξαρτάται από τη προέλευση και την ποικιλία του μελιού. Το χρώμα του μελιού, πιο συγκεκριμένα, επηρεάζει το αντιοξειδωτικό «φορτίο», καθώς όσο πιο σκούρο είναι τόσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωσή του σε αντιοξειδωτικά.

Διατροφικό προφίλ
Ένα τυπικό δείγμα μελιού αποτελείται από: φρουκτόζη 38%, γλυκόζη 31%, σουκρόζη 1,3%, μαλτόζη 7,1%, νερό 17% και τέφρα 0,2%. Ο γλυκαιμικός δείκτης κυμαίνεται από 31 έως 78, ανάλογα με την ποικιλία.

Το μέλι ως τροφή και φάρμακο

Advertisement

Πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, όλα βρίσκονται στο μέλι

Διατροφική αξία ανά 100gr (περίπου με 5 κ. σούπας μέλι)
Ενέργεια 1272kJ (304kcal), Υδατάνθρακες 82,4g, Σάκχαρα 82,12g, Φυτικές ίνες 0,2g, Λιπαρά 0g, Πρωτεΐνες 0,3g, Νερό 17,1g, Ριβοφλαβίνη (Β2) 0,038mg (3%), Νιασίνη (Β3) 0,121mg (1%), Παντοθενικό οξύ (Β5) 0,068mg (1%), Βιταμίνη Β6 0,024mg (2%), Φολικό οξύ 2μg (1%), Βιταμίνη C 0,5 mg (1%), Ασβέστιο 6 mg (1%), Σίδηρος 0,42 mg (3%), Μαγνήσιο 2 mg (1%), Φωσφόρος 4 mg (1%), Κάλιο 52 mg (1%), Νάτριο 52 mg (1%), Ψευδάργυρος 0,22 mg (2%) -Τα ποσοστό (%) της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για ενήλικες σύμφωνα με το USDA.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

πηγή : newsitamea.gr

 

Related Posts