X

4 Αηδιαστικά Πράγματα Που Συμβαίνουν Όταν Δεν Αλλάζεις Συχνά Σεντόνια

Απλά να σ’ ενημερώσουμε ότι δεν κοιμάσαι μόνη σου!

Κάθε πότε αλλάζεις σεντονάκια βρε; Όποτε το θυμηθείς; Μία φορά το μήνα; Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα; Δεν θέλω να πιστεύω ότι απαντάς κάτι από αυτά. Για αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε σίγουρα σ’ έχουν βρει τα παρακάτω κακά. Δεν κοιμόμαστε στα ίδια σεντόνια για πάνω από 7 το πολύ 10 μέρες. Η αραιή αλλαγή των σεντονιών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και μπορεί να αποβεί άκρως επιβαρυντική για ορισμένα προβλήματα υγείας. Μην ξεχνάς ότι πάνω στα σεντόνια περνάς το 1/3 της ζωής σου.

Σπυράκια

Προχθές το βράδυ σε πήρε ο ύπνος με το makeup και μαζί μ’ αυτό ό,τι βρωμίτσα δεν απομάκρυνε το σαπούνι που ποτέ δεν έβαλες στο πρόσωπό σου να καθαρίσει. Σίγουρα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η μαξιλαροθήκη έχει πάνω της πολλά μούτρα, άρα πολλά βακτήρια. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί πετάς σπυριά χωρίς προφανή λόγο; Διπλό ατόπημα τα άπλυτα σεντόνια και το βαμμένο πρόσωπο που πάει για ύπνο.

Έκζεμα

Όταν τρίβεις το δέρμα σου πάνω σε κλινοσκεπάσματα γεμάτα σκόνη, ιδρώτα, σμήγμα και λοιπά ενοχλητικά, μοιραία το ερεθίζεις. Το έκζεμα είναι ένα είδος δερματίτιδας που ξεκινάει από κόκκινο κνησμώδες εξάνθημα κι όταν σπάει πληγώνει το δέρμα. Ένα από τους λόγους της εμφάνισής του είναι η επαφή με ρύπους, ειδικά όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Μυκητίαση

Έρευνα της αμερικανικής εταιρίας στρωμάτων Amerisleep αναφέρει πως τα σεντόνια που δεν αλλάζονται ούτε μία φορά την εβδομάδα έχουν πάνω τους 24.631 περισσότερα βακτήρια από το πόμολο του μπάνιου. Ειδικά αν ιδρώνεις το βράδυ και το πρωί δεν βγάζεις τα σεντόνια να “στεγνώσουν” αλλά αντιθέτως τα σκεπάζεις με την κουβέρτα πάνω στο στρώμα γίνεται “η χαρά του μύκητα”.

Αλλεργίες

Έχεις παρατηρήσει πως όταν πέφτεις στο κρεβάτι σε πιάνει φτέρνισμα; Ίσως να μην είσαι κρυωμένη, ίσως να πρόκειται για αλλεργική ρινίτιδα την οποία προκαλούν το 1.5 εκατομμύριο των ακάρεων που ‘χουν κάτσει πάνω στα σεντόνια- και στο στρώμα επίσης- τα οποία μπορεί να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να προκαλέσουν μέχρι και κρίση άσθματος. Μην ξεχνάς επίσης ν’ αλλάζεις το μαξιλάρι σου κάθε 2-3 χρόνια αν είναι συνθετικό και κάθε 5-6 αν είναι πουπουλένιο. Και κάτι τελευταίο: πριν βάλεις τα σεντόνια στο συρτάρι, βεβαιώσου ότι είναι απόλυτα στεγνά και δεν έχουν υγρασία.

 

Πηγή – ladylike.gr

Μαριλέλλα Αντωνοπούλου

Photo: akous.gr

Categories: Υγεία