X

10 Φυσικές Θεραπείες Για Τα Μαύρα Στίγματα

10 Φυσικές Θεραπείες Για Τα Μαύρα Στίγματα

Οι παρακάτω φυσικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε και να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπό σας.

Ντομάτες

Εξισορροπούν τη λιπαρότητα και περιέχουν κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, συστατικά που κάνουν το δέρμα πιο υγιές. Κόψτε μερικές φέτες και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά. Εναλλακτικά, στύψτε τις ντομάτες και ανακατέψτε τον χυμό με λίγο μέλι ή χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στην περιοχή που θέλετε και αφήστε το για 20 λεπτά.

Lime & Λεμόνι

Συσφίγγει τους πόρους, καθαρίζει, απολυμαίνει και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Απλώστε τον φρεσκοστυμμένο χυμό ενός λεμονιού στο πρόσωπό σας και αφήστε τον να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας λίγα λεπτά αφού το βάλετε. Δεν πρέπει να το αφήσετε για πολύ ώρα.

Προσέξτε να μην εκτεθείτε άμεσα στον ήλιο καθώς το λεμόνι είναι φωτοευαίσθητο, άρα το δέρμα θα είναι επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα. Μπορείτε επίσης να το αναμείξετε με λίγο μέλι για να κάνετε απολέπιση, ή με γιαούρτι για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Λίγο απαλό μασάζ για 10 λεπτά είναι αρκετό και μετά ξεβγάζετε.

Πατάτες

Καθαρίστε λίγες πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με λίγο νερό. Όταν το νερό γίνει αρκετά παχύρρευστο, απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό αμέσως μετά.

Μαγειρική Σόδα

Καταπολεμά τα μαύρα στίγματα καθώς έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και αφαιρεί αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες που φράζουν τους πόρους. Φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και 3 φλυτζάνια βραστό νερό. Καλύψτε με μια πετσέτα το κεφάλι σας και σκύψτε πάνω από τον ατμό. Στη συνέχεια, απλώστε την πετσέτα πάνω στο πρόσωπό σας και κρατήστε την για 10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές εάν η πετσέτα στεγνώνει.

Αλόη Βέρα

Θεραπεύει την ξηροδερμία, τους ερεθισμούς από τσιμπήματα εντόμων, τα εγκαύματα, όπως επίσης και τα μαύρα στίγματα. Αυτό οφείλεται στις φυσικές αντιβιοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που καθαρίζουν βαθιά την επιδερμίδα. Απλώστε το τζελ απευθείας πάνω στο δέρμα, αλλά αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Αγγούρι

Πρόκειται για έναν αντιφλεγμονώδη παράγοντα που καταπολεμά την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Καθαρίζετε το αγγούρι και το βάζετε στο μπλέντερ. Αφού γίνει μια παχύρρευστη πάστα, το απλώνετε στο πρόσωπό σας. Μετά από 10 λεπτά, το ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μέντα

Περιέχει φυσικές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Απλά τρίβετε με φύλλα μέντας το δέρμα σας και αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά.

Ασπράδια Αυγών

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες που βοηθούν στην αποκατάσταση της επιδερμίδας και στην αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων. Τα ασπράδια απορροφούν την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα. Χτυπήστε λίγα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός και απλώστε τα στο πρόσωπό σας. Περιμένετε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία το πολύ μία φορά την εβδομάδα, επειδή η θεραπεία αυτή ξηραίνει το δέρμα.

Γιαούρτι & Μαύρο Πιπέρι

Εξαλείφει και προλαμβάνει τον σχηματισμό μαύρων στιγμάτων. Ανακατέψτε 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι με γιαούρτι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 2 λεπτά να στεγνώσει και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Βρώμη

Μπορεί να τραβήξει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας από το δέρμα. Φτιάξτε τη βρώμη κανονικά όπως θα κάνατε για να τη φάτε και αφήστε τη να κρυώσει. Προσθέστε μέλι και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε. Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία σε τακτική βάση.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μάσκα από βρώμη και γιαούρτι, ανακατεύοντας 2 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. βρώμη και 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού. Την απλώνετε στο πρόσωπό σας και την αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια την ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Μην τη χρησιμοποιείτε περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Trollarw.Gr

Intro Photo: fabhow.com