X

Ξεχάστε Τις Κρέμες! Αυτές Είναι Οι 8 Αντιγηραντικές Τροφές Που Συνιστούν Οι Διατροφολόγοι

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αλλά το αίσθημα ότι είμαστε νέες είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη νεανική λάμψη.

Ένας παράγοντας που παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία, τη μακροζωία και τη νεανικότητα είναι η διατροφή. Παρακάτω θα δείτε 8 αντιγηραντικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την επιδερμίδας σας λαμπερή και όμορφη.


Μούρα

Όλων των ειδών τα μούρα εκτός από νόστιμα παρέχουν αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν ή καθυστερούν ορισμένες βλάβες στα κύτταρα, χαρίζοντας νεανική επιδερμίδα. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να μειώνουν τα οιδήματα στις αρθρώσεις αλλά και να βελτιώνουν τις γνωστικές λειτουργίες, προλαμβάνοντας τις ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η άνοια.


Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που περιέχει υγιεινά λίπη. Τρώγοντας ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη στο αίμα και να βοηθήσει στη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος. Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διατηρήσετε μια νεανική επιδερμίδα αλλά και να νιώθετε υγιείς.


Εσπεριδοειδή

Ίσως γνωρίζετε ότι τα εσπεριδοειδή είναι η κύρια πηγή της βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα ελάττωσης της χοληστερόλης στον οργανισμό και του ουρικού οξέος στο αίμα. Επίσης, η συχνή κατανάλωσή τους συμβάλλει στην πρόληψη των κυκλοφορικών προβλημάτων και των καρδιαγγειακών παθήσεων.


Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C και φυλλικού οξέος. Επίσης περιέχουν το γνωστό σε όλους λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνων και που προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.


Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής για τα οφέλη του στην υγεία. Έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και πιστεύεται ότι μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, αφού παρέχει στο σώμα ενέργεια σε περιόδους έντονου στρες.


Καρότα

Η βήτα-καροτίνη που υπάρχει στα καρότα και μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης της ωχράς κηλίδας που είναι μια σοβαρή πάθηση στα μάτια και επίσης προστατεύει το δέρμα από την φωτογήρανση, που προκαλείται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.


Σκόρδο

Μπορεί να αποφεύγετε το σκόρδο λόγω της κακοσμίας που προκαλεί, όμως αν αρχίσετε να το προσθέτετε στο φαγητό σας θα λάβετε και πολλά οφέλη για την υγεία. Το σκόρδο περιέχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης αυτό το μπαχαρικό είναι ένα φυσικό αντιγηραντικό.


Μαύρη σοκολάτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτες αυτά είναι καλά νέα, αφού η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Απλά βεβαιωθείτε ότι τρώτε σοκολάτα με περισσότερο από 80% κακάο.


 

Πηγή: jenny.gr