Βιταμίνες και συμπληρώματα που μειώνουν το στρες

Το άγχος μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη σωματική και πνευματική σας υγεία.

Σε συνδυασμό με πιο σοβαρά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των μετα-τραυματικών διαταραχών, προκαλεί αυξημένο στρες και κρίσεις πανικού.

Κάποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να λειτουργήσουν ως αντικαταθλιπτικά και να συμβάλουν στη βελτίωση της συναισθηματικής και πνευματικής σας υγείας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος και το στρες:

Advertisement

ΔΕΙΤΕ – 7 tips αντιμετωπισης τους στρες

1. Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους για την ημέρα, την εβδομάδα και τον μήνα μας.

Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε τον έλεγχο της στιγμής, αλλά και των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεών μας. Καθώς ορίζουμε τους στόχους μας, δεν ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να λέμε «όχι» σε επιπλέον ευθύνες, όταν το πρόγραμμά μας είναι ήδη φορτωμένο.

2. Δοκιμάζουμε τεχνικές χαλάρωσης.

Τέτοιες τεχνικές είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα. Όταν πραγματοποιούνται τακτικά, αυτές οι τεχνικές μπορούν να μειώσουν τα καθημερινά επίπεδα άγχους και να ενισχύσουν τα συναισθήματα χαράς και γαλήνης. Αυξάνουν, επίσης, την ικανότητά μας να παραμένουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε συνθήκες στρες.

Advertisement

3. Ασκούμαστε.

Ακόμα και μια μικρή βόλτα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από κάθε είδους ανησυχία και, κατ’ επέκταση, να ενισχύσει σημαντικά τη διάθεσή μας. Δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι και ο χορός, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

4. Προσέχουμε τη διατροφή μας.

Η κατανάλωση επεξεργασμένου και γρήγορου φαγητού, λιπαρών και ζαχαρούχων σνακ, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του στρες. Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη διαχείρισή του.

5. Ξεκουραζόμαστε.

Για να είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε καθαρά και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το στρες που νιώθουμε, είναι σημαντικό να εξοικονομούμε λίγα λεπτά στη διάρκεια της ημέρας για χαλάρωση. Στην περίπτωση, δε, που δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε, διαμορφώνουμε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου-αφύπνισης, ακολουθούμε μια χαλαρωτική προετοιμασία πριν την ώρα της κατάκλισης, μακριά από οθόνες και οτιδήποτε μας κρατάει σε εγρήγορση.

Επιπλέον, επισπεύδουμε τη χαλάρωσή μας με ένα ζεστό αφέψημα με χαμομήλι ή βαλεριάνα – βότανα τα οποία φημίζονται για τη θετική τους επίδραση στην ποιότητα του ύπνου.

6. Μένουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας άτομα.

Αυτά τα άτομα είναι εκείνα που μας κρατούν ήρεμους και μας παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη. Η επικοινωνία με φίλους, όταν βρισκόμαστε σε ένταση, μπορεί να προκαλέσει την έκκριση ορμονών που καταπραΰνουν το νευρικό μας σύστημα και μας ανακουφίζουν από το άγχος.

7. Στο τέλος κάθε ημέρας…

Αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τι έχουμε πετύχει. Κρατάμε θετική στάση απέναντι στα γεγονότα και εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για όλα τα ευχάριστα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

 

ΠΗΓΗ: giatros-in.gr

 

Related Posts