Αν Τρώτε Αυτή Τη Σαλάτα Κάθε Μέρα, Θα Ενισχύσετε Την Ενέργειά σας, Θα Μειώσετε Τις Φλεγμονές, Θα Καταπολεμήσετε Τη Διάρροια και πολλά άλλα!

Αν Τρώτε Αυτή Τη Σαλάτα Κάθε Μέρα, Θα Ενισχύσετε Την Ενέργειά σας, Θα Μειώσετε Τις Φλεγμονές, Θα Καταπολεμήσετε Τη Διάρροια και πολλά άλλα!

Αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι μετά από ένα γεύμα; Αν η απάντηση είναι ναι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το διορθώσετε είναι να τρώτε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Η κόπωση μετά από ένα γεύμα συνήθως προκαλείται από δυσπεψία ή κάποιο παρόμοιο πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα, αλλά ευτυχώς, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να επιταχύνουν την πέψη και τον μεταβολισμό σας και να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας αμέσως.

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση – τί είναι και πώς είναι καλά για την υγεία μας;

Advertisement

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν πολλά ευεργετικά βακτήρια, όπως τα Lactobacilli και Bifidobacteria, τα οποία μπορούν να διασπάσουν τη ζάχαρη και το άμυλο και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία του πεπτικού σας.

Αυτά τα τρόφιμα μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν από το σώμα μας και να ρυθμίσουν τη βακτηριακή ισορροπία στο στομάχι. Επιπλέον, θα βοηθήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τα επιβλαβή βακτήρια όπως το E. Coli και είναι πολύ φιλικά προς το έντερο. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τρόφιμα είναι το κεφίρ, το γιαούρτι, το ξινολάχανο και το kimchi.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι στην πραγματικότητα τα ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να βρεθούν στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Μπορούν εύκολα να περάσουν από το έντερο και να ανακουφίσουν προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Advertisement

Υπάρχουν πολλά ευεργετικά βακτήρια στο στομάχι που βοηθούν το σώμα να διασπάσει τα τρόφιμα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορούν εύκολα να καταστραφούν από διάφορους παράγοντες.

Η συχνή χρήση αντιβιοτικών είναι μια αιτία, όπως και η ακατάλληλη διατροφή και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σώμα σας χρειάζεται άλλες πηγές ευεργετικών βακτηρίων, όπως τα προβιοτικά, προκειμένου να αναπληρώσει τα επίπεδά τους.

Εκτός από τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, τα προβιοτικά μπορούν επίσης να βελτιώσουν την στοματική και κολπική σας υγεία, καθώς και τις αλλεργίες και τις δερματικές παθήσεις. Η κατανάλωση προβιοτικών σε τακτική βάση μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Εδώ είναι μια απλή συνταγή για σαλάτα με ξινολάχανο (sauerkraut) που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε κάποια προβιοτικά στη διατροφή σας:

Υλικά

  • 2 – 2,5 κιλά τεμαχισμένο λάχανο
  • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους
  • 1 κρεμμύδι

Προετοιμασία

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από το κρεμμύδι) και αφήστε τα για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέστε ένα κρεμμύδι σε 4 κομμάτια.

Καλύψτε το βάζο με χαρτί κουζίνας και αφήστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για έναν μήνα.

Ελέγχετε την κατάστασή του κάθε μέρα – αν υπάρχει κρούστα στην κορυφή, αφαιρέστε την.

Μετά από 1 μήνα, η σπιτική σας σαλάτα πρέπει να είναι έτοιμη για κατανάλωση. Αν τη διατηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο, μπορεί να διαρκέσει 6 μήνες στο ψυγείο.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Related Posts