Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να «πετύχουν» οι τηγανητές πατάτες – Οικονομικές και μούρλια –

Έτσι θα είναι κάθε φορά φρέσκιες και καθόλου «βαριές»

Τα τηγανητά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες, αλλά σίγουρα οι πατάτες στο τηγάνι ή την φριτέζα είναι κάτι, που δεν μπορούμε να αντισταθούμε, ειδικά όταν συνοδεύονται με αβγά.

Όσοι χρησιμοποιούν φριτέζα συνήθως χρησιμοποιούν και ελαιόλαδο. Υπάρχει ένας μύθος πως το λάδι από τις τηγανητές πατάτες μπορεί να διατηρηθεί για καιρό στο σκεύος το οποίο τηγανίστηκαν και να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κι όμως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Ένα ακόμη λάθος σχετικά με το ελαιόλαδο κάνουμε κατά την αποθήκευσή του.

Πότε είναι καλή στιγμή να πετάξετε το λάδι από τις πατάτες;

Advertisement

Για ποιο λόγο όμως πρέπει να πετιέται το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες; Το λάδι που παραμένει σε ένα σκεύος για καιρό οξειδώνεται με αποτέλεσμα να δίνει στις πατάτες μας μια περίεργη και πικρή γεύση.

Εκτός όμως από αυτό, το ελαιόλαδο στο οποίο έχουν τηγανιστεί οι πατάτες έχει απορροφήσει αρκετό από το άμυλο τους με αποτέλεσμα αν τηγανίσετε οτιδήποτε άλλο να αυξήσετε τις θερμίδες του τουλάχιστον στο διπλάσιο.

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε πατάτες ή πετάξτε το λάδι σας αμέσως ή κρατήστε το σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πατάτες. Θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που τηγανίσατε, τσεκάρετε το χρώμα του λαδιού και ανάλογα πράξτε.

Advertisement

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Posts
Read More

Πρωταθλητές φυτικών ινών!!!

Πρωταθλητές φυτικών ινών. Αποξηραμένα Φρούτα Μπορούν να σας ακολουθούν παντού. Μεταφέρονται εξαιρετικά εύκολα, ακόμη και όταν η τσάντα…