Τι Ακριβώς Θέλει Το Σώμα Σου, Όταν Εσύ Τρως Γλυκό Και Μετά Αλμυρό Και Τούμπαλιν;

food-eating-candy-chocolate

Οι περισσότεροι από εμάς, σε κάποια στιγμή της ζωής τους , είχαν έντονη τη λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα. Είτε πρόκειται για σοκολάτα, ντόνατς, αλμυρά σνακ ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες, το σώμα φαίνεται να τα θέλει έντονα!!!

Υπάρχει βέβαια η συναισθηματική πείνα, το «συναισθηματικό» φαγητό…. Αλλά οι λιγούρες αυτές, είναι και ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται ορισμένα μέταλλα και είναι σοφότερο να αποκτηθούν από υγιεινές και «αγνές – απλές» τροφές.


ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Advertisement

chocolate

 

Σημαίνει έλλειψη μαγνησίου, το οποίο είναι αναγκαίο για παραπάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων αντιδράσεων που σχετίζονται με τη χαλάρωση.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι χαλαρωτικό δεδομένου ότι το άγχος, η ευερεθιστότητα, η αϋπνία και η υψηλή πίεση του αίματος είναι τα κύρια συμπτώματα ανεπάρκειας του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι με ανεπάρκεια μαγνησίου, αισθάνονται προσωρινά καλύτερα μετά την κατανάλωση μιας σοκολάτας!

Φυσικές πηγές μαγνησίου: Σκούρα φυλλώδη λαχανικά, σπόροι και ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα φασόλια και μελάσα.


ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ

sweets

Σημαίνει έλλειψη σε:

• χρώμιο ( βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, στο αίμα )
• φώσφορο ( βοηθά την ενέργεια του σώματος )
• θείο ( βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών )
• τρυπτοφάνη ( ένας ρυθμιστής της σεροτονίνης )

Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει αυτός ο αδιάκοπος πόθος σε ζάχαρη, είναι να βελτιωθεί απλά τη διατροφή σας, η οποία θα βοηθήσει στην επαναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς.


ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ( ζύμες, πίτες, ψωμί κτλ )

bread

Σημαίνει έλλειψη σε άζωτο, το οποίο είναι ένα ουσιαστικό συστατικό των νουκλεϊκών οξέων και πρωτεϊνών, και η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό και ανεπάρκεια πρωτεΐνης.

Ως εκ τούτου, εάν διαπιστώσετε ότι έχετε λαχτάρα για επεξεργασμένους υδατάνθρακες, προσθέστε τρόφιμα πλούσια σε άζωτο, όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα.


ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ «ΠΟΘΟΙ» :

Λιπαρά και λιπαρά τρόφιμα: ανεπάρκεια σε ασβέστιο.

Καλές πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν το νωπό γάλα, γιαούρτι , γραβιέρα , παρμεζάνα, ξηροί καρποί και το μπρόκολο.

Πάγος: έλλειψη σιδήρου.

Καλές πηγές σιδήρου : πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κρέας, μελάσα, αυγό.

Αλμυρά τρόφιμα: έλλειψη πυριτίου

Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στη διατροφή σας.


 

Πηγή: diatrofi.gr

Related Posts