Σπιτική Συνταγή Για Κέτσαπ Χωρίς Ζάχαρη & Συντηρητικά!

Πρόκειται για μια εξαιρετική και πεντανόστιμη σπιτική συνταγή για κέτσαπ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Έχει σαν βάση το μέλι – καθόλου ζάχαρη!


Υλικά

  • 170 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξύδι
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1/4 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4 φλ. μέλι (ή αγαύη)
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/8 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

Advertisement
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία και κρεμώδη υφή.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμη, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να το ανακατεύουμε κάθε τόσο, ώστε να μην κολλήσει στο τηγάνι.
  • Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει.
  • Διατηρείται στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο.

Τώρα μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις!

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Trollarw.gr

Advertisement
Related Posts