Σουρώνετε Τα Ζυμαρικά Σας Μετά Το Βράσιμο; Μέγα Λάθος… Δείτε ΠΩΣ Είναι Το Σωστό! -ΒΙΝΤΕΟ

pasta

Τα ζυμαρικά είναι μια κλασική και αγαπημένη συνταγή.

Είτε είναι σπαγγέτι, πέννες ή ραβιόλια, λίγα νοικοκυριά αντέχουν περισσότερο από μια βδομάδα χωρίς ένα γεύμα με μακαρόνια.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Ζυμαρικών, πάνω από 13 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών παράγονται ετησίως διεθνώς.

Όπως σωστά θα μαντέψατε, η Ιταλία κατέχει την υψηλότερη παραγωγή και κατανάλωση ζυμαρικών ανά άτομο, αλλά οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες σε παραγωγή στους 2 εκατομμύρια τόνους και φτάνοντας στους 2,7 εκατομμύρια τόνους κατανάλωσης. Αυτό αντιστοιχεί στα 63 γεύματα με ζυμαρικά το έτος ανά άτομο.

Advertisement

Με τόσα ζυμαρικά να καταναλώνονται, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, έτσι δεν είναι; Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν την σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια και δε μπορούσατε να πετύχετε στο σπίτι. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να πειστείτε!

Ο ΣΩΣΤΟΣ και ο ΛΑΘΟΣ τρόπος να φτιάξετε ζυμαρικά:
Ο σωστός τρόπος:

pasta2

Βήμα 1: Πάρτε τα ζυμαρικά σας από την κατσαρόλα με μια κουτάλα στραγγίσματος.

Advertisement

pasta3

Βήμα 2: Προσθέστε τα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα που ήδη έχει μαγειρευτεί και ανακατέψτε. Αφήστε για ένα λεπτό, ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

pasta4

Βήμα 3: Πάρτε λίγη ποσότητα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε το στα ζυμαρικά.

pasta5

Βήμα 4: Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε είτε βούτυρο είτε ελαιόλαδο, ανάλογα με την προτίμησή σας.

pasta6

Βήμα 5: Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο τυρί. Οι Ιταλοί αποκαλούν αυτό το βήμα «mantecare» ή ανακάτεμα/χτύπημα.

pasta7

Βήμα 6: Τέλος, αν σκοπεύετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά, αφήστε το για το τέλος. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά αντί να τα πασπαλήσετε από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε και άλλο τριμμένο τυρί από πάνω, αν επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά!

pasta8

Οι λάθος τρόποι:

ΜΗ σουρώνετε τα ζυμαρικά σας σε σουρωτήρι. Θέλετε να κρατήσετε το αμυλώδες νερό για αργότερα, που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια πιο νόστιμη σάλτσα!

pasta9

ΜΗΝ ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφαιρεί το άμυλο, και δίνει τη σωστή υφή και γεύση στα ζυμαρικά.

pasta10

ΜΗ βάζετε σάλτσα στα λασπωμένα, χλιαρά ζυμαρικά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ή ακόμη και από πριν!

pasta11

Παρακολουθήστε και στο βίντεο που ακολουθεί τις σωστές τεχνικές μαγειρέματος των ζυμαρικών και μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με τους φίλους σας! Δοκιμάστε το την επόμενη φορά, και δε θα το μετανιώσετε!

 

Πηγή: diaforetiko.gr / fanpage.gr

Related Posts