X

ΣΟΚ! Τί Τρώμε; Βίντεο Δείχνει Πώς Φτιάχνονται Τα Τεχνητά Χημικά Αυγά!

Τα αυγά θεωρούνται ένα από τα λίγα φυσικά προϊόντα που απομένουν, αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα, δεν είναι και τόσο φυσικά τελικά. Από το 2003, η Κίνα παρασκευάζει τεχνητά αυγά, τα οποία είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς από το φυσικό προϊόν.

Το κέλυφος φτιάχνεται από ανθρακικό ασβέστιο και το αυγό από ρητίνη, άμυλο, κυτταρίνη, καθώς και εδώδιμα πρόσθετα χρώματος.

Υπάρχουν πολλές εικόνες και βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν τη διαδικασία σε πραγματικό χρόνο. Επηρεασμένοι από τη χαμηλή τιμή, οι έμποροι από την Κίνα αγοράζουν τα αυγά χωρίς να γνωρίζουν την προέλευσή τους και συνειδητοποιούν ότι υπάρχει πρόβλημα όταν ο κρόκος σκληραίνει ενώ μαγειρεύεται. Όπως αναφέρει μια ιστοσελίδα, ο κρόκος γίνεται τόσο κολλώδης και μπορεί να αναπηδήσει αν πέσει στο έδαφος.

Τα τεχνητά κινέζικα αυγά κατακλύζουν τα σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο και όλοι τα αγοράζουν. Ωστόσο, αυτά τα ‘ψεύτικα’ αυγά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και σχετίζονται με προβλήματα μνήμης και νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Alzheimer. Είναι πολύ φθηνά στην παραγωγή, με μια παρτίδα να κοστίζει μόλις 2 σεντς!

Το 2011, το Qilu Evening News από την επαρχία Shangdong, δημοσίευσε μια έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τη μέθοδο παραγωγής. Σύμφωνα με ένα άτομο από τη βιομηχανία, το πιο δύσκολο μέρος είναι το κέλυφος των αυγών, το οποίο συχνά παραπλανά τους εμπόρους.

Το κέλυφος των αυγών δημιουργείται σε μια κατσαρόλα – οι εργάτες ανακατεύουν το μείγμα ασβεστίου ενώ το βράζουν, και το εφαρμόζουν στρώση με στρώση για να δημιουργήσουν μια πειστική απομίμηση. Το αυγό γίνεται σε 10 μόνο λεπτά. Για να μειωθεί η μυρωδιά των ενώσεων που δημιουργούνται στο ασπράδι και τον κρόκο, τα αυγά επεξεργάζονται με νερό ενυδρείου. Για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουν ίχνη περιττωμάτων στα αυγά.

Το 2009, μια ιαπωνική εκπομπή στην τηλεόραση, έδειξε ένα 8λεπτο βίντεο σχετικά με τα ψεύτικα κινεζικά αυγά, το οποίο σύντομα αναμεταδόθηκε σε όλη τη χώρα.

Τώρα, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ψεύτικων αυγών, ο κ.Ren, προσφέρει μαθήματα για τη διαδικασία για $120. Λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους. ‘Τους λέω ανοιχτά ότι τα τεχνητά αυγά μου είναι φθηνότερα – και ποιός δεν θέλει να βγάλει περισσότερα χρήματα; Έχω άριστες επιχειρηματικές σχέσεις μαζί τους. Αγοράζουν μάλιστα περισσότερα απ’ όσα παράγουν, όλοι το γνωρίζουν’, λέει ο Ren, ‘Όμως οι πελάτες δεν το γνωρίζουν’.


 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: naturalhealingmagazine.net / lagranepoca.com

Categories: Διατροφή