ΣΟΚ: 6 Κόλπα Που Χρησιμοποιούν Οι Εταιρείες Τροφίμων Για Να Σας Κάνουν Να Φάτε Ψεύτικο, Τοξικό Φαγητό! -ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που πιστεύατε ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο και ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, ανακαλύπτετε ότι το φαγητό σας έχει κρυμμένα μυστικά. Η βιομηχανία τροφίμων έχει διάφορους μυστικούς τρόπους να κάνει τα προϊόντα της να φαίνονται πιο ελκυστικά.

Όσο πιο γυαλιστερό το φρούτο, τόσο καλύτερο είναι, σωστά; Η διαρκής ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα, όσο αυτό είναι εφικτό.

Στη συνέχεια θα διαβάσετε 5 τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες τροφίμων σας εξαπατούν και καταλήγετε να τρώτε ψεύτικα, βαμμένα και τοξικά τρόφιμα:

Advertisement

1. Ορισμένα Πορτοκάλια Είναι Βαμμένα

Τα πορτοκάλια που αναπτύσσονται νωρίς κατά τη διάρκεια της εποχής, μπορεί να μην έχουν αρκετά έντονο χρώμα για να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιες παρτίδες πορτοκαλιών ψεκάζονται με Citrus Red No.2. Πρόκειται για μια τεχνητή βαφή που είναι τοξική για τα τρωκτικά.

Εάν τα πορτοκάλια σας έχουν ψεκαστεί με αυτή την ουσία, θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα. Για να είστε ασφαλείς, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ξύσμα και τη φλούδα των πορτοκαλιών, όταν περιέχουν αυτή την ουσία.


2. Τα Φρούτα Έχουν Συχνά Επίστρωση Κεριού

Ορισμένα προϊόντα καλύπτονται με κερί αμέσως μετά τη συγκομιδή, για να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέχρι τον πάγκο του μανάβη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κεριών που χρησιμοποιούνται. Ορισμένα είναι φυσικά, ενώ άλλα έχουν ως βάση το πετρέλαιο. Η επεξεργασία των φρούτων με κερί δεν αναγράφεται στην ετικέτα, αλλά τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν επιβλαβείς τύπου κεριού.

Advertisement

3. Το Κοτόπουλο Πλένεται Σε Χλωρίνη

Οι παραγωγοί πουλερικών έχουν την άδεια να κάνουν στα πουλερικά αντιμικροβιακό πλύσιμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χρησιμοποιούν χλωρίνη και άλλες χημικές ουσίες, για να σκοτώσουν τους παθογόνους παράγοντες Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια έχουν αναφέρει προσωπικά προβλήματα υγείας, όπως άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το ποσοστό της χλωρίνης που παραμένει στο κοτόπουλο όταν το τρώτε.


4. Ο Σολομός Που Εκτρέφεται Σε Ιχθυοκαλλιέργειες Βάφεται Ροζ

Ο άγριος σολομός έχει ένα ισορροπημένο θρεπτικό προφίλ πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Η αντιοξειδωτική ασταξανθίνη είναι αυτή που δίνει στον σολομό το ροζ χρώμα του.

Ο σολομός που μεγαλώνει σε ιχθυοκαλλιέργειες, τρέφεται με τεχνητές τροφές προϊόντων σιτηρών, καλαμπόκι, σόγια, τεχνητά χρώματα και συνθετική ασταξανθίνη. Αυτό το συνθετικό αντιοξειδωτικό προστίθεται στη διατροφή του για να δώσει στη σάρκα του ροζ χρώμα και να μοιάζει με τον άγριο σολομό. Χωρίς αυτό, ο σολομός θα ήταν γκρι.

5. Πολλά Τρόφιμα Είναι Βαμμένα

Το σταρένιο ψωμί ή το ψητό μοσχαρίσιο κρέας που τρώτε, μπορεί να περιέχουν χρώμα καραμέλας. Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι εννέα από τις βαφές τροφίμων που έχουν εγκριθεί σήμερα για χρήση στις ΗΠΑ, συνδέονται με θέματα υγείας που κυμαίνονται από τον καρκίνο και την υπερκινητικότητα έως τις αλλεργικές αντιδράσεις. Οι ουσίες Red#40, Blue#2 και Yellow#5 χρησιμοποιούνται σε καραμέλες, αναψυκτικά, ψημένα φαγητά, δημητριακά και άλλα.


6. Το Ελαιόλαδο Συχνά Αναμειγνύεται Με Φθηνότερα Έλαια

Σύμφωνα με την USP Food Fraud Database, ακόμη και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αραιώνεται συχνά με άλλα λιγότερο δαπανηρά έλαια. Το ελαιόλαδο στο ντουλάπι της κουζίνας σας μπορεί να περιέχει φουντουκέλαιο, σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο, φοινικέλαιο ή σησαμέλαιο. Τα έλαια αυτά δεν αναγράφονται στην ετικέτα συστατικών, γεγονός που καθιστά δύσκολο να διαπιστωθεί εάν το ελαιόλαδο είναι αγνό.


Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερα μυστικά τεχνάσματα της βιομηχανίας τροφίμων:

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: davidwolfe.com

Related Posts