Σκέψου Στρατηγικά Και Βρες Δουλειά Άμεσα

Η ένταξη στην αγορά εργασίας απαιτεί την κατανόηση της προσωπικότητας και της ίδιας της αγοράς εργασίας.

Αν έχεις κατασταλάξει στον τομέα που ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα, τότε ήρθε η στιγμή να βρεις τη δική σου θέση εργασίας. Ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσεις;

•    Ανανέωσε το βιογραφικό σου. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να είναι πλήρες και με πρόσφατα στοιχεία. Είναι άλλωστε ένα μικρό δείγμα της προσωπικότητάς σου. Μην ξεχνάς να είσαι ειλικρινής, να χρησιμοποιείς ρήματα που τονίζουν το πόσο δραστήριο άτομο είσαι και να το διορθώσεις πολλές φορές μέχρι να σε καλύψει.

•    Ανέπτυξε σε λίγες σειρές τα βασικά στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν και τους μελλοντικούς στόχους που θέλεις να πετύχεις. Οι περισσότεροι εργοδότες ξεκινούν την κουβέντα θέλοντας να μάθουν λίγα λόγια για τους υποψηφίους, χωρίς αυτό να σημαίνει, πως τους ενδιαφέρει η παιδική ηλικία σου.

Advertisement

•    Φτιάξε μια λίστα με τις δεξιότητες που ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις μέσα από τη συγκεκριμένη δουλειά. Οι εργοδότες νοιάζονται για το πώς θα μπορούσε κανείς να συμβάλλει καλύτερα ως υπάλληλος. Επίσης, σημείωσε τις δεξιότητες που θεωρείς, πως ήδη έχεις και επαρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις.

    Προετοίμασε τον εαυτό σου για τη συνέντευξη. Μπορεί να ερωτηθείς για προβλήματα που τυχόν αντιμετώπισες στο εργασιακό περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίστηκες. Έτσι θα αποδείξεις το κατά πόσο βρίσκεσαι σε ετοιμότητα για κάθε αναπάντεχο.

•    Βρες πληροφορίες για την εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι. Μη μείνεις απλώς στο κομμάτι της έρευνας, αλλά θυμήσου τον σκοπό της εταιρείας και το προφίλ της.

Advertisement

•    Εκμεταλλεύσου την επικοινωνία και έλα σε επαφή με φίλους και γνωστούς, που θα μπορούσαν να σου προτείνουν κάποια θέση εργασίας.

•    Ξεκίνα τον εθελοντισμό, σε περίπτωση που δε νιώθεις ετοιμότητα. Θα είναι κάτι σαν πρακτική, κατά την οποία θα εξασκήσεις τις γνώσεις σου και θα ανακαλύψεις τις αδυναμίες.

•    Άλλαξε νοοτροπία. Μην περιμένεις να προσληφθείς, μόνο και μόνο επειδή στέλνεις ένα βιογραφικό. Πήγαινε στην εταιρεία κατευθείαν ή στη συνέντευξη και φρόντισε, ώστε κάθε σου φράση να βασίζεται πάνω στην αρχή «είμαι εδώ για να βοηθήσω την εταιρεία να πετύχει».


 

Πηγή: faysbook.gr

Related Posts