Home » Σε Απάτησε; Καλά Σου Έκανε, Λένε Τώρα Οι Επιστήμονες!

Σε Απάτησε; Καλά Σου Έκανε, Λένε Τώρα Οι Επιστήμονες!

Σε Απάτησε; Καλά Σου Έκανε, Λένε Τώρα Οι Επιστήμονες!

Αν σε απάτησε ο καλός σου, μάλλον δεν θα ήταν και τόσο καλός σου αλλά οι επιστήμονες λένε πως πολύ καλά σου έκανε! Ναι, αποδεικνύουν το μοναδικό όφελος μιας απατημένης!

Αν σε απάτησε ο καλός σου, σκούπισε τα δάκρυα σου, αρκετά ξέσπασες και ήρθε η ώρα να χαρείς! Οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σένα και αυτό είναι μια παρηγοριά.

Στην ψυχολογική έρευνα για τις επιπτώσεις που προκαλούνται απ’ την απιστία, πήραν μέρος 5.705 άτομα από 96 χώρες και τα ευρήματα αξίζουν την προσοχή σου!

Η μελέτη διαπίστωσε πως υπάρχουν μερικά πραγματικά οφέλη για τις γυναίκες που τις απάτησαν. Αρχικά, σκέψου ότι πλέον δεν είσαι με έναν άπιστο σύντροφο, έχεις εμπειρία και μπορείς να κάνεις καλύτερες επιλογές στο μέλλον. Αν αυτά δεν είναι μαθήματα ζωής, τότε δεν ξέρω τι είναι.

O μεγάλος χαμένος της υπόθεσης φυσικά είναι ο άπιστος πρώην και η “άλλη” γυναίκα. Ο άπιστος πρώην έχασε εσένα και τον εαυτό του, η “άλλη” γυναίκα είναι με έναν άνθρωπο που έχει αποδειχθεί άπιστος.

Κι εσύ; Εσύ φίλη μου είσαι η καλύτερη της υπόθεσης! Γι’ αυτό σου λέω σκούπισε τα δάκρυα σου και χαμογέλα. Οι έρευνες απέδειξαν πως μετά από έξι μόλις μήνες, η γυναίκα αναπτύσσει μια υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη και φυσικά αυτοπεποίθηση! Θύμωσες, πόνεσες, έκλαψες αλλά τώρα βγήκες πιο δυνατή και είσαι έτοιμη να σταθείς ξανά στα πόδια σου.

Σύμφωνα με την Dr. Morris, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν χάσει έναν σύντροφο εξαιτίας μιας άλλης γυναίκας, κάνουν καλύτερες επιλογές στο μέλλον, έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους , μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και ανεξαρτησία. Γιατί σκας, λοιπόν;

Κι αν όλα αυτά δεν σου φτάνουν, διάβασε και το πιο ικανοποιητικό: Οι έρευνες απέδειξαν πως η νέα σχέση που έκανε πρώην σου είναι καταδικασμένη!

Αλλά εσένα τώρα πια δεν σε ενδιαφέρει, δεν σε αγγίζει. Γιατί έχεις βρει τον εαυτό σου και έχεις πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια σου. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και πιο σοφό!

Κι αν σου περνάνε δεύτερες και τρίτες σκέψεις απ’ το μυαλό, διάβασε και αυτό:

Το ν΄ανακαλύψεις ότι ο σύντροφός σου σε απατάει ή σε απάτησε στο παρελθόν σε κάνει να νιώθεις σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου! Τόσα πολλά συναισθήματα και ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό σου! Γιατί μου το έκανε αυτό; Πόσο καιρό το έκανε;

Κι αφού ξεπεράσεις αυτό το στάδιο, τότε έρχεται η βασική ερώτηση στο μυαλό σου: Να μείνεις ή να φύγεις; Αξίζει να παλέψεις; Πώς μπορεί να συνεχιστεί μια σχέση μετά το κέρατο;

Σε μερικές περιπτώσεις, το «όχι» στην ερώτηση αν αξίζει να μείνεις είναι κατηγορηματικό. Σε μερικές άλλες, το να μείνεις μπορεί ν’ αποδειχθεί μια καλή ιδέα…

Κάθε κατάσταση και σχέση είναι διαφορετική. Τo Womens Health Mag ρώτησε γυναίκες που έδωσαν δεύτερη ευκαιρία στον σύντροφό τους πώς μπορεί να συνεχιστεί μια σχέση μετά το κέρατο!

  • «Ήταν βίαιο, φρικτό και ήμουν εντελώς ανυποψίαστη. Ο γάμος μας για μένα ήταν ευτυχισμένος, κάναμε συχνά σεξ, εργαζόμασταν και οι δύο εκτός σπιτιού και μεγαλώναμε τα παιδιά μας. Ήταν δική μας επιλογή να μην συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό. Και οι δυο μας συνειδητοποιήσαμε ότι δεν αξίζει μια 6μηνη σχέση να διαλύσει 25 χρόνια κοινής ζωής. Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από τότε και πάντα θα έχω ένα σημάδι μέσα μου, αλλά αυτό που έχουμε τώρα είναι μια ειλικρινής, ανοιχτή, γεμάτη κατανόηση σχέση. Έχω μάθει να τον εμπιστεύομαι πάλι και έχει μάθει πώς να είναι πιο προσεκτικός με τις ανάγκες μου». -Stacey, 54 ετών.
  • «Και οι δύο κερατώσαμε και το δουλεύουμε. Το σημαντικό είναι να παραμείνεις λογικός και να το συζητήσεις. Να μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτό. Όχι φυσικά συγκεκριμένες λεπτομέρειες, τις οποίες είναι καλό να μην γνωρίζεις. Ρώτα το «γιατί»».- Mary, 32 ετών.
  • «Όταν ανακάλυψα ότι είχε αρχίσει να βλέπει κάποια άλλη ενώ ήμασταν μαζί, τον άφησα, δεν μιλούσαμε για έξι μήνες, δεν απαντούσα σε κλήσεις, ή μηνύματα. Στη συνέχεια, συναντηθήκαμε σ’ ένα πάρτι ενός φίλου. Μιλήσαμε και συνειδητοποιήσαμε και οι δύο πόσο έλειψε ο ένας στον άλλον. Η επανασύνδεση γίνεται βήμα- βήμα. Έχουν περάσει τρεις μήνες και φαίνεται πως πάει καλά». – Malia, 27 ετών.
....

Πηγές: ipop.gripop.grΑρχείο