Ρόφημα Με Τζίντζερ | Αποτελεσματικό Για Πόνους, Αρθρίτιδα, Κακή Χοληστερόλη Και Υψηλό Σάκχαρο

Ρόφημα Με Τζίντζερ | Αποτελεσματικό Για Πόνους, Αρθρίτιδα, Κακή Χοληστερόλη Και Υψηλό Σάκχαρο

Έχετε πιθανώς ακούσει πολλές πληροφορίες σχετικές με τα απίστευτα οφέλη του τζίντζερ.

Η ρίζα του τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για αιώνες, καθώς αντιμετωπίζει ποικίλες ασθένειες και καταστάσεις που κυμαίνονται από απλά κρυολογήματα και γρίπη, έως αρθρίτιδα και πεπτικά προβλήματα.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να προετοιμάσετε με αυτή την απίστευτη ρίζα και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία από τις πιο ισχυρές.

Advertisement

Το ρόφημα με τζίντζερ που έχουμε για εσάς σήμερα, ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα.

Είναι ένα ποτό χωρίς οινόπνευμα, το οποίο μπορείτε να προετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τον πόνο στους μύες και τα οστά σας, ακόμα και να καταπολεμήσει εκφυλιστικές καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Advertisement

Δείτε πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε:

Υλικά

  • Μερικές φέτες λεμονιού
  • 115 ml μεταλλικό νερό
  • 200 γρ. αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 450 ml φιλτραρισμένο νερό
  • Μερικές σταγόνες χυμού lime
  • Χυμός πιπερόριζας / τζίντζερ
  • Μέλι

Παρασκευή

  • Βράζετε το φιλτραρισμένο νερό, προσθέτετε μέσα τις φέτες τζίντζερ και μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά, και στη συνέχεια το στραγγίζετε.
  • Τώρα, ρίχνετε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό πάνω στη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  • Έπειτα, αναμειγνύετε το 1/3 του προκύπτοντος υγρού με ½ φλιτζάνι χυμό πιπερόριζας και ½ φλιτζάνι μεταλλικό νερό.
  • Προσθέτετε τον χυμό λάϊμ και λίγο μέλι στο τέλος, και βάζετε μερικές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα.

Εκτός από υπέροχη γεύση, το ρόφημα πιπερόριζας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Θα ανακουφίσει τη φλεγμονή στους ιστούς σας, θα ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης, θα αποτρέψει την κατακράτηση υγρών, θα βελτιώσει την πέψη σας, θα θεραπεύσει τα στομαχικά έλκη, θα ηρεμήσει το στομάχι σας, θα αποτρέψει καρδιαγγειακά προβλήματα και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σας.

Πίνοντας αυτό το φυσικό ρόφημα τακτικά, θα δώσετε μια πολύτιμη ώθηση στην υγεία σας!

Οι χρήσεις του τζίντζερ στη μαγειρική

Φρέσκο, πικλαρισμένο, σε σκόνη ή ζαχαρωμένο, το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη κουζίνας με διάφορους τρόπους.

  • Τρίψτε λίγο τζίντζερ και αναμείξτε το με 6 φλιτζάνια βραστό νερό, το χυμό ενός λεμονιού και 1/3 του φλιτζανιού μέλι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί κι, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον το αγαπημένο σας φακελάκι τσάι. Το ρόφημα αυτό είναι ιδανικό για κρυολογήματα, πονόλαιμο, ιώσεις κ.ά., αφού ανακουφίζει από τα συμπτώματα.
  • Αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα και μαγειρεύετε curry (πιάτα που περιέχουν πολλά μπαχαρικά, κρέας, πουλερικά ή ψάρι, σκέτα ή σε συνδυασμό με λαχανικά), το τζίντζερ είναι απαραίτητο συστατικό στα ντουλάπια σας. Τρίψτε τζίντζερ και προσθέστε το για έξτρα γεύση και οφέλη.
  • Ταιριάζει πολύ και σε stir-fry συνταγές. Αναμείξτε το με άλλα λαχανικά, θαλασσινά, κοτόπουλο, ρύζι, και θα έχετε σύντομα ένα πολύ αρωματικό και πικάντικο πιάτο.
  • Φτιάξτε βινεγκρέτ με τριμμένο τζίντζερ, χτυπώντας το με ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Ό,τι πρέπει για τις σαλάτες σας.
  • Βάλτε το στα smoothies χτυπώντας το στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε το με πορτοκάλι, ρόκα, καρύδια, αχλάδι και γιαούρτι.
  • Ψιλοκόψτε το και προσθέστε το στις σαλάτες σας με προσοχή στην ποσότητα, γιατί έχει έντονη και καυτερή γεύση.
  • Δώστε καυτερή γεύση στις σούπες σας, προσθέτοντάς το στο ζωμό τριμμένο.
  • Κι αφού τελειώσετε με τα αλμυρά, αξιοποιήστε το και στα γλυκά σας. Σε κουλουράκια, μάφιν, παγωτό, σοκολατάκια, το τζίντζερ δίνει έξτρα έντονη γεύση. Χτυπήστε το με τα υπόλοιπα υλικά, φρεσκοτριμμένο ή σε σκόνη και αφήστε το να «ξεδιπλώσει» τη γεύση του.
  • Πικλάρετέ το μόνοι σας. Ξεφλουδίστε το, κόψτε μικρές φέτες, αλατίστε το και αφήστε το σε ένα μπολ για 1 ώρα. Στεγνώστε τις φέτες με χαρτί κουζίνας και βάλτε τες σε ένα δοχείο. Αναμείξτε ξίδι από ρύζι και ζάχαρη και βράστε τα, ρίχνοντας το ζεστό μείγμα στις φέτες τζίντζερ. Αφήστε να κρυώσουν και δείτε πώς το χρώμα τους θα αλλάξει σε ροζ.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: greentreemedic.com / clickatlife.gr

Related Posts