Home » ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: 11 Ελάχιστα Γνωστά Οφέλη Για Την Υγεία. Η Ζωή Μόλις Έγινε Καλύτερη!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: 11 Ελάχιστα Γνωστά Οφέλη Για Την Υγεία. Η Ζωή Μόλις Έγινε Καλύτερη!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: 11 Ελάχιστα Γνωστά Οφέλη Για Την Υγεία. Η Ζωή Μόλις Έγινε Καλύτερη!

Το πράσινο τσάϊ είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα – και για καλό λόγο! Το πράσινο τσάϊ επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο από το μαύρο τσάϊ – η διαδικασία παρασκευής του δεν περιλαμβάνει τη ζύμωση, η οποία απομακρύνει από το μαύρο τσάϊ μια σημαντική ποσότητα θρεπτικών ουσιών.

Χωρίς ζύμωση, το πράσινο τσάϊ διατηρεί όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και σας τα προσφέρει κάθε φορά που το πίνετε! Εδώ είναι 11 καταπληκτικά οφέλη που έχει το πράσινο τσάϊ για την υγεία.

1. Προωθεί Τη Στοματική Υγιεινή

Το πράσινο τσάϊ περιέχει την αντιοξειδωτική κατεχίνη, η οποία βοηθά στην προώθηση της καλής στοματικής υγιεινής. Η κατεχίνη μπορεί να καταστρέψει τα βακτηρίδια και τους ιούς που προκαλούν μολύνσεις στον λαιμό, τερηδόνα και άλλα. Εφόσον ελάχιστοι χρησιμοποιούν το οδοντικό νήμα όσο πρέπει, μπορούμε τουλάχιστον να πίνουμε πράσινο τσάϊ!

2. Μειώνει Την Κακή Χοληστερόλη

Το πράσινο τσάϊ μειώνει την κακή χοληστερόλη στη ροή του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια υγιέστερη αναλογία καλής προς κακή χοληστερόλη και βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Βοηθά Στην Πρόληψη Του Διαβήτη

Το πράσινο τσάϊ βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος. Αφού φάτε, το σάκχαρο του αίματός σας αυξάνεται. Το πράσινο τσάϊ μπορεί να επιβραδύνει την αύξηση του σακχάρου, γεγονός που εμποδίζει την αποθήκευση λίπους.

4. Βοηθά Στην Καταπολέμηση Του Καρκίνου

Το κύριο συστατικό του πράσινου τσαγιού, η epigallocatechin-3-gallate, βοηθά στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα. Αυτή η ένωση προσβάλλει τα μιτοχόνδρια του καρκινικού κυττάρου, οδηγώντας στον πρώϊμο κυτταρικό θάνατο.

Source: Wellbeing Mantras
5. Καταπολεμά Την Κατάθλιψη

Τα φύλλα του τσαγιού περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται θεανίνη. Η θεανίνη έχει ως αποτέλεσμα ένα χαλαρωτικό και ηρεμιστικό συναίσθημα. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε καταβεβλημένοι, πιείτε ένα φλυτζάνι πράσινο τσάϊ!

6. Αποτρέπει Την Καρδιακή Νόσο

Η επίδραση του πράσινου τσαγιού στην επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, τα κρατά χαλαρά και τα βοηθά να υπομένουν τις αλλαγές της αρτηριακής πίεσης. Σε συνδυασμό με την ικανότητα του πράσινου τσαγιού να αποτρέπει τους θρόμβους του αίματος, αυτό το νόστιμο ρόφημα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Source: Yogi Products
7. Μειώνει Το Σάκχαρο Του Αίματος

Το πράσινο τσάϊ μειώνει τον κίνδυνο υψηλού σακχάρου στο αίμα. Καθώς το τσάϊ περνά στη διαδικασία της πέψης, χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αποτρέπει τους θρόμβους του αίματος, πράγμα που οδηγεί σε μια πολύ πιο υγιή αρτηριακή πίεση.

8. Προωθεί Την Απώλεια Βάρους

Το πράσινο τσάϊ αυξάνει τον μεταβολισμό σας. Περιέχει μια πολυφαινόλη που εντείνει τα επίπεδα οξειδώσεως του λίπους και μετατρέπει γρήγορα τις τροφές σε θερμίδες. Εάν χρειάζεστε μια ώθηση στο πρόγραμμα απώλειας βάρους, δοκιμάστε να προσθέσετε πράσινο τσάϊ στην καθημερινή διατροφή σας.

Source: Live Strong
9. Καθυστερεί Το Αλτσχάϊμερ & Το Πάρκινσον

Το πράσινο τσάϊ μπορεί να καθυστερήσει την αλλοίωση που προκαλούν αυτές οι ασθένειες. Το τσάϊ προστατεύει τα κύτταρα εγκεφάλου από τον θάνατο και αποκαθιστά τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα.

10. Καταπολεμά Τους Ιούς & Τα Βακτήρια

Η κατεχίνη, το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο πράσινο τσάϊ, είναι ένας ισχυρός αντιϊκός και αντιβακτηριακός παράγοντας. Βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, από τη γρίπη μέχρι τον καρκίνο. Το πράσινο τσάϊ μπορεί ακόμη να εμποδίσει την εξάπλωση ασθενειών.

Source: Two Leaves Natural
11. Για Υγιή & Λαμπερή Επιδερμίδα

Το πράσινο τσάϊ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, οπότε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Μπορεί ακόμη να μειώσει τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος! Δοκιμάστε το πράσινο τσάϊ ως απάντηση στις ανάγκες ομορφιάς σας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: shareably.net

Άλλες Πηγές: Authority NutritionLover of Creating Flavours / precisionnutrition.com / Life Hack

....

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.Αρχείο