ΠΟΤΕ Μην Ξαναζεστάνετε Το Φαγητό Που Περίσσεψε. Μάθετε Γιατί!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ζέσταμα του φαγητού που περίσσεψε δεν είναι ασφαλές. Ορισμένα τρόφιμα κατά την αναθέρμανση μπορούν να βλάψουν την υγεία σας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Η κατανάλωση ξαναζεσταμένων γευμάτων μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε την αναθέρμανση αυτών των 4 τροφίμων που περίσσεψαν:


ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το ξαναζέσταμα των λαχανικών ή η διατήρησή τους με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Το Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων αναφέρει ότι θα πρέπει να παγώσετε τα λαχανικά που περίσσεψαν στους -40 ° C. Αν πρέπει να αποθηκεύσετε και τα φρέσκα λαχανικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παγώστε και αυτά επίσης.

Το σέλινο, τα τεύτλα, τα μαρούλια, καθώς και το σπανάκι, έχουν υψηλές ποσότητες νιτρικών που συσσωρεύονται όταν τα λαχανικά βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Advertisement

Τα νιτρικά μπορούν να προκαλέσουν μια σπάνια διαταραχή του αίματος που είναι γνωστή ως μεθιαιμοσφαιριναιμία. Αυτή προκαλεί συμπτώματα όπως κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή καθώς και κρίσεις.


ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ

Το ξαναζέσταμα ενός γεύματος που μαγειρεύεται με φυτικό λάδι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου καθώς και καρδιακών παθήσεων.

Η αναθέρμανση των πολυακόρεστων ελαίων που αποτελούνται από λινολεϊκό οξύ (αραβοσιτέλαιο, κράμβη και ηλιέλαιο) παράγουν HNE που είναι μια τοξίνη μέσω των λιπαρών οξέων που βλάπτει σοβαρά την υγεία σας.

Advertisement

Συνδέεται με ορισμένους τύπους καρκίνου, Alzheimer, Huntington, ηπατικά προβλήματα καθώς και καρδιακές παθήσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το λάδι μόνο μία φορά και να μην το επαναθερμαίνετε.


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το κοτόπουλο περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, οπότε όταν ξαναζεσταθεί, η σύνθεσή του αλλάζει επικίνδυνα.

Είναι απαραίτητο να προσέχετε εάν χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς δεν θερμαίνει ομοιόμορφα το φαγητό. Μπορείτε να φάτε το μαγειρεμένο κρέας κοτόπουλου για έως και 2 ημέρες.


ΡΥΖΙ

Για να παραμείνετε υγιείς, θα πρέπει να διατηρείτε το ρύζι με τον κατάλληλο τρόπο. Σύμφωνα με την Food Standard Agency, το άβραστο ρύζι αποτελείται από σπόρια βακτηρίων που επιβιώνουν από την πρώτη διαδικασία μαγειρέματος.

Εάν το ρύζι αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια αυτά θα πολλαπλασιαστούν, προκαλώντας πολλά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Αυτά τα σπόρια μπορούν εύκολα να αντέξουν τη διαδικασία αναθέρμανσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να καταναλώνετε το ρύζι την ίδια στιγμή που θα το μαγειρέψετε.

Καλύτερα να βάλετε στην κατάψυξη την ποσότητα που περίσσεψε, αντί να την κρατήσετε για την επόμενη μέρα στο ψυγείο.


 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Related Posts