fbpx
Home » Πότε Ένιωσες Πραγματικά Όμορφη;

Πότε Ένιωσες Πραγματικά Όμορφη;

Πότε Ένιωσες Πραγματικά Όμορφη;

Δεν πιστεύω πως το μακιγιάζ και το σωστό χτένισμα μπορούν από μόνα τους να κάνουν όμορφη μια γυναίκα. Η γυναίκα που ακτινοβολεί παντού είναι αυτή που σφύζει από ζωή και εμπειρία. (Sharon Stone)

Προσπάθησε σήμερα να σκεφτείς πότε ένιωσες πραγματικά όμορφη στη ζωή σου. Εγώ το έκανα ήδη κι έμεινα κατάπληκτη όταν ανακάλυψα πως οι στιγμές της πραγματικής ομορφιάς μου ξεπηδούσαν από κάτι πολύ πιο δυνατό από τον απλό συνδυασμό σωστού χτενίσματος, μακιγιάζ και ρούχων.

Οι ώρες που ένιωσα πραγματικά όμορφη ήταν τη μέρα του γάμου μου, τη μέρα που γέννησα την κόρη μου και η πρώτη φορά που μίλησα για την Απλή Αφθονία σ’ένα εργαστηριακό σεμινάριο. Κι όμως, τη μέρα που παντρεύτηκα δεν είχα καταφέρει να φτιάξω καλά τα μαλλιά μου.

Ενώ ο μέλλοντας σύζυγός μου με περίμενε νιώθοντας πολύ άβολα μέσα σ’ένα δωμάτιο ξέχειλο από σαστισμένους και γεμάτους περιέργεια καλεσμένους, εγώ ασχολιόμουν με τα μαλλιά μου, έτσι που κατάφερα ν’αργήσω είκοσι λεπτά στο γάμο μου.

Καθώς ο γάμος μας έγινε στο σπίτι κάποιων φίλων κι εγώ βρισκόμουν στην κρεβατοκάμαρα που ήταν στον δεύτερο όροφο, είχε κάθε δίκιο ν’αναρωτιέται γιατί δεν ήμουν στην ώρα μου για την τελετή.

Τελικά, κάθισα όπως όπως στο κεφάλι μου το νυφικό μου καπέλο με το βέλο και κατέβηκα τις σκάλες μ’ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου για να ξεκινήσω την καινούρια μου ζωή.

Σήμερα, όποτε οι διάφοροι φίλοι κοιτάζουν τη φωτογραφία του γάμου μου δεν λένε τίποτα για τα μαλλιά μου – αντίθετα, όλοι σχολιάζουν τη λαμπερή ευτυχία που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μου.

Η επόμενη φορά που ένιωσα να είμαι η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο ήταν τη μέρα που γεννήθηκε η κόρη μας. Μπορεί μεν στις φωτογραφίες να δείχνω σαν φάλαινα που εξώκειλε πάνω σ’ένα κρεβάτι νοσοκομείου, αλλά και πάλι ακτινοβολώ. Το μόνο που προσέχω πια είναι αυτές οι ακτίνες χαράς κι ευτυχίας.

Μόλις τέλειωσα το πρώτο μου εργαστηριακό σεμινάριο για την Απλή Αφθονία και γύρισα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, έμεινα κατάπληκτη από την πανέμορφη γυναίκα που είδα να με αντικρίζει όταν, εντελώς τυχαία, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη.

«Ποια είσαι εσύ;», ρώτησα το πρόσωπο που με κοιτούσε από τον καθρέφτη και ο αληθινός μου εαυτός μού αντιγύρισε το χαμόγελό μου.

Το σεμινάριο ήταν τόσο ικανοποιητικό, τόσο γεμάτο ενδιαφέρον κι έμπνευση και η ανταπόκριση των γυναικών που το παρακολούθησαν τόσο μεγάλη, που είχα παρασυρθεί από το γεμάτο ζωντάνια και χαρά ρεύμα της ζωής – κι αυτό φαινόταν καθαρά στο πρόσωπο που με κοίταζε μέσα από τον καθρέφτη.

Να, λοιπόν, το μυστικό που μου αποκαλύφθηκε από μόνο του, προσπαθώντας να λύσω το αίνιγμα της ομορφιάς.

Όλες ανεξαίρετα οι καταστάσεις που με έκαναν να νιώσω πραγματικά όμορφη στη ζωή μου διέφεραν μεταξύ τους, όμως, όλες είχαν την Αγάπη ως κοινό παρονομαστή – και ήταν αυτή που με μεταμόρφωνε και όχι τα εξωτερικά φτιασίδια: η αγάπη για τον άντρα μου, η αγάπη για το παιδί μου, η αγάπη για τη δουλειά μου.

Αυτό είναι, ίσως, το σπουδαιότερο μάθημα ομορφιάς που μπορούμε ποτέ να μάθουμε. Η αγάπη έχει τη δύναμη να ξεπερνά τις φυσικές αδυναμίες και τα όριά μας.

«Όσο περισσότερο αναρωτιέμαι γεμάτη δέος», ομολογεί η Alice Walker, «τόσο περισσότερο αγαπώ». Ας δώσουμε κι εμείς την ευκαιρία στον εαυτό μας ν’αναρωτιέται με δέος και θαυμασμό και να ψάχνει ακατάπαυστα γι’αυτό το θαύμα.

Αν το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε παρά να προσέξουμε την αγάπη που ξεχειλίζει από μέσα μας. Όταν το δέος και η αγάπη σού γίνουν τόσο απαραίτητα όσο το μέικ-απ και το κραγιόν, τότε θα έχεις γίνει η πιο ακτινοβόλα όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

(Απόσπασμα από το βιβλίο : Απλή Αφθονία – Sarah Ban Breathnach – Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα)

Επιμέλεια Κειμένου: Marva @Truelife.gr