Πώς Θα Αλλάξει Η Ζωή Σας Εάν Σταματήσετε Να… Κοιμάστε! -ΦΩΤΟ

Πώς Θα Αλλάξει Η Ζωή Σας Εάν Σταματήσετε Να… Κοιμάστε!

Μήπως οι παραισθήσεις ή το παραλήρημα που σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να είστε μέρος μιας πραγματικής ταινίας τρόμου σας φαίνονται διασκεδαστική ιδέα; Αυτό είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να σας συμβεί με την έλλειψη ύπνου.

Αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει βήμα προς βήμα μέσα από τα στάδια της υπερβολικής στέρησης ύπνου για να μάθετε τι σας περιμένει από την άλλη πλευρά.

Φανταστείτε για ένα λεπτό πόσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε, εάν μειώναμε τον ύπνο. Με όλο αυτόν τον επιπλέον χρόνο, θα μπορούσαμε να γίνουμε υπεράνθρωποι. Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να κοιμάται λιγότερο ή ίσως να μην κοιμάται καθόλου;

Advertisement

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της ακραίας στέρησης ύπνου, σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε…

6 ώρες αργότερα, μετά από μια άγρυπνη νύχτα

Όντας αναγκασμένο να αντιμετωπίσει το άγχος μετά από μια άγρυπνη νύχτα, το σώμα σας αρχίζει να παράγει υπερβολική ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης. Η υπερβολική κορτιζόλη μας κάνει πιο ευερέθιστους και ανήσυχους, οδηγώντας μας σε ένταση και σύγχυση.

Advertisement

12 ώρες αργότερα

Ο εγκέφαλός σας αρχίζει να απενεργοποιεί μη βασικές πνευματικές λειτουργίες, όπως τον χρόνο αντίδρασης και τη λήψη αποφάσεων. Αισθάνεστε καταβεβλημένοι, αλλά εξακολουθείτε να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε καλά τις καθημερινές σας εργασίες.

24 ώρες αργότερα

Το παράδοξο ξεκινά από το γεγονός ότι αντί να αισθάνεστε κουρασμένοι, έχετε μια ξαφνική έκρηξη ενέργειας και μπορεί να αισθάνεστε ακόμα πιο παραγωγικοί από το συνηθισμένο. Όλες οι αισθήσεις σας οξύνονται και οι άνθρωποι γύρω σας φαίνονται ευχάριστοι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη ύπνου αυξάνοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης. Αυτά είναι τα καλά νέα, γιατί αν παραμείνετε χωρίς ύπνο πέρα από αυτό το σημείο, θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πολύ λιγότερο συναρπαστικές συνέπειες.

36 ώρες αργότερα

Η μνήμη σας αρχίζει να εξασθενεί και ο χρόνος αντίδρασης μειώνεται καθώς ο εγκέφαλός σας συνεχίζει να εξοικονομεί ενέργεια για να λειτουργήσει. Εάν καταφέρετε να περάσετε άλλη μια νύχτα χωρίς ύπνο, τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν. Το σώμα σας αρχίζει να διακόπτει ορισμένες φυσικές λειτουργίες (π.χ. το ανοσοποιητικό σας σύστημα μειώνει τον μεταβολισμό σας), γεγονός που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κόπωση.

48 ώρες αργότερα

© depositphotos

Τα πράγματα γίνονται τρομακτικά σε αυτό το σημείο και μπορεί να αρχίσετε να έχετε παραισθήσεις. Η έλλειψη ζωτικών χημικών ουσιών και θρεπτικών ουσιών πυροδοτεί αντιδράσεις στον υπερδιεγερμένο εγκέφαλό σας, προκαλώντας παραλήρημα.

Μπορεί να βλέπετε και να ακούτε πράγματα που δεν είναι αληθινά, όπως ψιθύρους, περίεργους ήχους και οράματα. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να χάνετε την αίσθηση του χρόνου και να ξεχνάτε βασικά πράγματα, όπως το όνομά σας.

3-11 ημέρες αργότερα

© depositphotos

Σχεδόν κανείς υγιής άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να περάσει τη γραμμή των 11 ημερών. Το μόνο επίσημο ρεκόρ ανήκει στον Randy Gardner, έναν 17χρονο φοιτητή από το Σαν Ντιέγκο, ο οποίος διεξήγαγε ένα πείραμα για επιστημονικούς λόγους το 1964. Κατάφερε να μείνει ξύπνιος για 264 ώρες, που ισούται με 11 ημέρες.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το φράγμα των 11 ημερών χωρίς σοβαρή βλάβη; Ίσως, αλλά με ποιο κόστος; Την επόμενη φορά, σκεφτείτε το διπλά πριν επιλέξετε το ξενύχτι από τον ύπνο!

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: brightside.me

Άλλες Πηγές: © depositphotos

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Related Posts