X

Πήρε Μια Χούφτα Κουκούτσια Από Καρπούζι Και Τα Έβρασε. Δεν Φαντάζεστε Τα Αποτελέσματα!

Το καρπούζι είναι από τις μεγάλες αγάπες του καλοκαιριού! Από την άλλη πλευρά, όλοι πετάμε τα κουκούτσια και μόνο λίγοι άνθρωποι τα καταναλώνουν. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι είναι πλούσια σε οφέλη για την υγεία, οπότε μόλις τα μάθετε, δεν θα τα ξαναπετάξετε ποτέ.

Συγκεκριμένα, τα κουκούτσια των καρπουζιών είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Όταν τα καταναλώνετε, διέρχονται από την πεπτική οδό και βελτιώνουν την πέψη.

Προκειμένου όμως να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη τους, θα πρέπει πρώτα να τα μαγειρέψετε, να τα ψήσετε ή να τα αλέσετε. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές θρεπτικές ουσίες όπως φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν μια υγιή πέψη, καταπολεμούν τις φλεγμονές και αντιμετωπίζουν τα εντερικά παράσιτα και τον ίκτερο.

Επιπλέον, αυτοί οι σπόροι δρουν ως διουρητικό, οπότε ένα ισχυρό σπιτικό τσάϊ από κουκούτσια καρπουζιού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην περίπτωση των ουροποιητικών και νεφρικών λίθων. Επίσης, είναι πλούσια στην ένωση κιτρουλλίνης, ένα οργανικό σύμπλεγμα με ισχυρές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το οποίο διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία και επιταχύνει το έργο τους.

Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως η αθηροσκλήρωση, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η στηθάγχη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί οι σπόροι θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε και να βελτιώσετε διάφορα θέματα υγείας, καθώς θα ενισχύσουν τη λειτουργία της καρδιάς, θα βελτιώσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, θα δυναμώσουν τα μυϊκά κύτταρα του σώματος κ.λπ.

Τα κουκούτσια καρπουζιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, νιασίνη, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Α, μαγγάνιο κ.λπ.


Μάθετε πώς θα φτιάξετε σπιτικό τσάϊ από καρπούζι και απολαύστε τα σημαντικά οφέλη για την υγεία σας:

Αρχικά, θρυμματίστε σε σκόνη 4 κουταλιές της σούπας κουκούτσια καρπουζιού.

Στη συνέχεια, θα τα βράσετε σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά.

Πιείτε αυτό το τσάϊ για 2 μέρες και στη συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα για 1 μέρα. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο για μερικές εβδομάδες.


Συνιστάται να συλλέγετε αρκετές ποσότητες από σπόρους καρπουζιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι εποχιακό φρούτο και δεν μπορείτε να το βρείτε καθ’όλη της διάρκεια του έτους.

Το σπιτικό τσάϊ από καρπούζι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και η παρασκευή του είναι εύκολη. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή το συντομότερο δυνατό και βελτιώστε την υγεία σας και την υγεία της οικογένειάς σας!


 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: faithpanda.comhealthyfoodhouse.com

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Categories: Διατροφή