Πεντανόστιμο Δίχρωμο Μπισκοτογλυκό Τούρτα Με Ζαχαρούχο Και Merenda
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
- 4 κούπες των (250 ml) γάλα
- 1 βιτάμ (250 γρ)
- 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
- 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
- 80 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.σ γεμάτη μερέντα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
Advertisement
- 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- Μερέντα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκότα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.
- Έπειτα ανοίγω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Όταν δέσει, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.
- Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
- Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει »πέτσα» και αφήνω να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
- Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο-λίγο χτυπώντας.
- Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω τη λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
- Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη νύχτα.
- Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
- Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!
Πηγή: stroumfaki.gr
Advertisement