Πεντανόστιμο Δίχρωμο Μπισκοτογλυκό Τούρτα Με Ζαχαρούχο Και Merenda

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

  • 4 κούπες των (250 ml) γάλα
  • 1 βιτάμ (250 γρ)
  • 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
  • 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 80 γρ κουβερτούρα
  • 1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

Advertisement
  • 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • Μερέντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκότα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.
  • Έπειτα ανοίγω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Όταν δέσει, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.
  • Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει »πέτσα» και αφήνω να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει, τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
  • Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο-λίγο χτυπώντας.
  • Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω τη λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
  • Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη νύχτα.
  • Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
  • Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

 

Πηγή: stroumfaki.gr

Advertisement
Related Posts