Η Νέα Μάστιγα Στο Διαδίκτυο Που Έχει Κοστίσει 17 Ζωές Παιδιών Μέχρι Τώρα. Γονείς Ανοίξτε Τα Μάτια Σας! -ΒΙΝΤΕΟ

Οι τάσεις στα Social media ανάμεσα στους έφηβους δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ένα νέο “παιχνίδι” που ονομάζεται “Blue Whale” (Μπλε Φάλαινα) ενθαρρύνει τους νέους να “νικήσουν” κάνοντας το αδιανόητο: αυτοκτονώντας.

Η μοχθηρή αυτή πρόκληση ξεκίνησε από την Ρωσία και κάποιες χώρες τις κεντρικής Ασίας, όπως Καζακστάν και Κιργιστάν και πιστεύεται πως έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία 130 εφήβων. Παρόλο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευση του παιχνιδιού, αρχές από την Ρωσία λένε πως η πηγή είναι μία ιστοσελίδα με το όνομα Vkontakte.

Οι έφηβοι εγγράφονται στο παιχνίδι φτιάχνοντας έναν λογαριασμό στην ιστοσελίδα αυτή και εκείνη τη στιγμή τους ανατίθεται ένας “Επιμελητής.”

Advertisement

Ερευνητές αποφάσισαν να φτιάξουν και οι ίδιοι ψεύτικα προφίλ, υποδύοντας πως είναι 15χρονα κορίτσια, για να δουν τι θα συνέβαινε εάν έπαιζαν το παιχνίδι.

Ακολουθεί η συνομιλία μεταξύ ενός ’15χρονου κοριτσιού” και ενός “Επιμελητή’:

ΚΟΡΙΤΣΙ: “Θέλω να παίξω το παιχνίδι.”

Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ: “Είσαι σίγουρη; Δεν υπάρχει γυρισμός.”

ΚΟΡΙΤΣΙ: “Ναι. Αλλά τι εννοείς δεν υπάρχει γυρισμός;”

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ: “Δεν μπορείς να αφήσεις το παιχνίδι εάν ξεκινήσεις.”

ΚΟΡΙΤΣΙ: “Είμαι έτοιμη.”

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ: “Θα πρέπει να κάνεις κάθε αποστολή επιμελώς και κανείς δεν θα πρέπει να μάθει τίποτα. Όταν θα τελειώνεις μία αποστολή, θα μου στέλνεις μία φωτογραφία. Και στο τέλος του παιχνιδιού, θα πεθάνεις. Είσαι έτοιμη;”

ΚΟΡΙΤΣΙ: “Και αν θελήσω να σταματήσω;”

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ: “Έχω όλα σου τα στοιχεία. Θα έρθουν να σε βρουν.”

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πρώτη δοκιμασία ήταν να χαράξει το “F58” στο χέρι της.

Χρησιμοποιώντας photoshop, οι ερευνητές έφτιαξαν μία ψεύτικη φωτογραφία ενός χεριού με τα γράμματα. Μόλις την έστειλαν, ωστόσο, ο επιμελητής σταμάτησε να απαντάει. Πολλοί ακόμα επιμελητές επικοινώνησαν με ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου και ενός που έγραψε:

“Είμαι η προσωπική σου φάλαινα. Θα σε βοηθήσω να φτάσεις το παιχνίδι μέχρι τέλους. Η τελευταία μέρα είναι το τέλος του παιχνιδιού. Εάν πεθάνεις, νικάς. Εάν όχι, θα σε βοηθήσουμε εμείς. Είσαι έτοιμος;”

Τελικά, οι Ρωσικές αρχές κατάφεραν να κάνουν μία σύλληψη: Filip Budeikin, ο άντρας που πιστεύεται πως ξεκίνησε αυτή την τραγική τάση. Παρά το ότι κατηγορήθηκε για την αυτοκτονία 15 εφήβων, ο Filip παραδέχτηκε σε μία συνέντευξη πως το ακριβές νούμερο ήταν 17.

Δικαιολογώντας τον εαυτό του, ο Filip είπε πως οι έφηβοι “πέθαναν χαρούμενοι. Τους έδωσα αυτό που δεν είχαν σε όλη τους τη ζωή: ζεστασιά και κατανόηση.”

Σύμφωνα με μία αναφορά:

Πλέον, οι αρχές στο Καζακστάν έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση σε τέτοιες “ομάδες θανάτου” στα social media και στην Κεντρική Ασία, ο Υπουργός Εσωτερικών, Kalmukhanbet Kasymov, έχει ζητήσει να γίνει μία εθνική βάση δεδομένων με τους χρήστες των social media.

Στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες σε σχολεία για να βρει παιδιά με σημάδια παράξενων τραυματισμών ή ύποπτα μηνύματα στα κινητά τους.

Η αυτοκτονία είναι ένα σοβαρό θέμα και εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε την σκέφτεται σοβαρά, επικοινωνήστε με μία γραμμή βοήθειας:

 

Πηγή: fanpage.gr

Related Posts