X

Λεκές Στο Χαλί; Δείτε 6 Από Τα Καλύτερα Tips Καθαρισμού Για Να Τον Εξαφανίσετε!

Λεκέδες Στο Χαλί – 6 Τρόποι Για Να Τους Εξαφανίσετε!

Αν σας έχει χυθεί ποτέ κάτι πάνω στο χαλί (και ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι το έχουμε πάθει), γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι εξωφρενικά δύσκολο να το καθαρίσετε.

Σε αντίθεση με ένα λεκιασμένο πουκάμισο, δεν μπορείτε απλά να το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων – αλλά εδώ θα μάθετε τι μπορείτε να κάνετε. Δοκιμάστε αυτούς τους 6 τρόπους καθαρισμού των χαλιών και θα μας θυμηθείτε!

1. Λεκές Από Καφέ

Για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από καφέ (ή άλλο σκουρόχρωμο ποτό), αναμείξτε μαζί ένα μέρος υγρού καθαριστικού για τα τζάμια με δύο μέρη νερό.

Επαλείψτε τον λεκέ με το διάλυμα, και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα παλιό μπλουζάκι πάνω στον λεκέ. Σιδερώστε το μπλουζάκι για να βγάλετε τον λεκέ από το χαλί.

2. Τρίχες Κατοικίδιων Ζώων

Για να απαλλαγείτε από τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων στα χαλιά σας, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από καουτσούκ που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό των τζαμιών!

3. Χαλί Με Ψηλό Πέλος

 

Για να καθαρίσετε ένα χαλί με ψηλό πέλος χωρίς να χαλάσετε τις ίνες του, περάστε πάνω από το χαλί έναν κύλινδρο με αυτοκόλλητη ταινία για τα χνούδια. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το και περάστε με ηλεκτρική σκούπα το κάτω μέρος.

4. Τσίχλα

Για να αφαιρέσετε την τσίχλα από ένα χαλί, βάλτε ένα παγάκι πάνω στην τσίχλα για 5 έως 10 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.

5. Άλλοι Λεκέδες

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα, υγρό κρεμοσάπουνο και λευκό ξύδι. Έπειτα, ψεκάστε το διάλυμα πάνω στον λεκέ και τρίψτε για να τον αφαιρέσετε.

6. Βαθουλώματα Χαλιών

Για να επανορθώσετε τυχόν βαθουλώματα στο χαλί που έχουν προκληθεί από βαριά αντικείμενα, θα κάνετε το εξής:

Αφού το αφήσετε για λίγη ώρα, βάλτε πάγο στα σημεία που χρειάζεται για λίγα λεπτά. Κολλήστε κομμάτια από Styrofoam κάτω από τραπέζια και στα πόδια της καρέκλας για να αποφύγετε μελλοντικά σημάδια.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Categories: Χρήσιμα