Λαχταριστή τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά – Θα σας τρέχουν τα σάλια

 Μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα κουρού έτοιμη σε πέντε λεπτά που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Τα υλικά της συνταγής:

  • 1 αυγό
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
  • 130 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ψιλοτριμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • Tριμμένη φέτα και μυζήθρα
  • Eπάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

Η εκτέλεση της συνταγής

    • Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.
    • Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.
  • Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.
  • Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  • Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.
  • Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.
  • Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις τυρόπιτες και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους.
  • Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.
  • Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.
  • Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.
  • Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Posts