Το Κόκκινο Υγρό Που Βγαίνει Από Το Άψητο Κρέας Δεν Είναι Αίμα. Δείτε Τι Πραγματικά Είναι | ΒΙΝΤΕΟ

Το Κόκκινο Υγρό Που Βγαίνει Από Το Άψητο Κρέας Δεν Είναι Αίμα. Δείτε Τι Πραγματικά Είναι

Μέχρι σήμερα ήμασταν σίγουροι ότι αυτό το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας είναι αίμα.

Όπως μάθαμε όμως, από το βίντεο του Business Insider το υγρό αυτό σχετίζεται με την κατάψυξη του κρέατος κατά τη μεταφορά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίξη νερού και μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των μυών.

Advertisement

Τα περισσότερα κρέατα αποτελούνται από 5% λίπους, 20% πρωτεΐνης και 75% νερό. όταν παγώνετε το κρέας, το νερό διαστέλλεται και μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους πάγου.

Οι γωνίες των κρυστάλλων αυτών «τραυματίζουν» τα κύτταρα των μυών. Όταν λοιπόν ο πάγος αυτός αρχίσει να λιώνει, μεταφέρει μαζί του τη μυοσφαιρίνη.

Επίσης η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο. Αυτό που δίνει στο κόκκινο κρέας το χρώμα του.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγές: valueforlife.grhuffingtonpost.grBusiness Insider

Related Posts