Κι Όμως, Αυτή Είναι Η Καλύτερη Ώρα Για Να Ξυπνάς Το Πρωί, Αν Θες Να Είσαι Παραγωγική

Κι Όμως Αυτή Είναι Η Καλύτερη Ώρα Για Να Ξυπνάς Το Πρωί, Αν Θες Να Είσαι Παραγωγική

Θα δυσκολευτείς, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο

Όπως σίγουρα γνωρίζεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί για να έχουν όλη την ημέρα μπροστά τους να κάνουν πράγματα και αυτοί που δεν είναι τόσο fan του πρωινού ξυπνήματος και απολαμβάνουν να κοιμούνται λίγο παραπάνω (ή και πολύ αν δεν δουλεύουν).

Και αν και στην πραγματικότητα οι περισσότερι από εμάς δεν είμαστε από την φύση μας πρωινοί τύποι, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν πως το να ξυπνάς νωρίς είναι το κλειδί για μία πιο παραγωγική και επιτυχημένη ημέρα.

Advertisement

Κι ενώ εμείς προτιμούμε να πατάμε το snooze στο ξυπνητήρι δύο και τρεις φορές, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα που αν ξυπνήσεις σου υπόσχεται μία καλύτερη μέρα.

Έρευνες λοιπόν έδειξαν , πως αν ξυπνάς πολύ νωρίς, για παράδειγμα στις 04:30 το πρωί, θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο να κάνεις πράγματα που είναι πολύ σημαντικά ακόμη και για σένα.

Στις 04:30 το πρωί είναι η μαγική ώρα, όπου όλοι κοιμούνται ακόμη, οπότε ο χρόνος είναι ολοκληρωτικά όλος δικός σου.

Advertisement

Εντάξει μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό και οδυνηρό να σηκώνεσαι στις 04:30 –φυσικά προϋποθέτει να έχεις κοιμηθεί και νωρίς το βράδυ, προκειμένου να δώσεις στον οργανισμό σου τον χρόνο που χρειάζεται να ξεκουραστεί- θέτεις τον εαυτό σου σε μία πειθαρχημένη κατάσταση μαθαίνοντας τον να σηκώνεται τόσο νωρίς.

Πώς θα ξυπνάω νωρίς;

Τα κακά νέα είναι πως 1 στους 10 είναι πραγματικά αυτό που λέμε «πρωινός τύπος», σύμφωνα με το βιβλίο The Body Clock Guide to Better Health. Τα καλά νέα είναι πως μόνο 2 στους 10 ανήκουν στην κατηγορία «νυχτοπούλι», ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται κάπου ανάμεσα.

Ακόμα καλύτερα: αν θέλεις να αξιοποιείς τη μέρα σου στο έπακρο, άρα να ξυπνάς νωρίς το πρωί, υπάρχει τρόπος να γίνεις «πρωινός τύπος» χωρίς πολύ κόπο. Ακολούθησε τα παρακάτω έξυπνα τρικ για να «ξεγελάσεις» τον εαυτό σου. Το να ξυπνάς νωρίς το πρωί και ξεκούραστη προϋποθέτει να έχεις κοιμηθεί αρκετά.

«Το να πατάς αρκετές φορές το snooze πριν τελικά σηκωθείς από το κρεβάτι είναι ξεκάθαρο σημάδι έλλειψης ύπνου», λέει η Nathaniel Watson, MD και πρόεδρος της American Academy of Sleep Medicine.

«Αν κοιμάσαι όσο χρειάζεται, τότε θα είσαι ικανή να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι».

Φτιάξε ένα πρόγραμμα

«Το να διατηρείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου είναι ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σίγουρη πως κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά», λέει η Dr. Watson.

Πάρε τον χρόνο σου

Φρόντισε να έχεις τελείως ελεύθερο χρόνο, χωρίς κοινωνικές δεσμεύσεις, 1 ώρα πριν πας για ύπνο έτσι ώστε να χαλαρώσεις ολοκληρωτικά.

Ρουτίνα

Διατηρώντας μία σταθερή συνήθεια κάθε απόγευμα, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και το μυαλό θα αντιλαμβάνεται πως πλησιάζει η ώρα για ύπνο. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πίνεις ένα φλιτζάνι τσάι (χωρίς καφεΐνη) και να διαβάζεις ένα βιβλίο 20 λεπτά πριν κοιμηθείς.

Power off

Έρευνες έχουν δείξει πως το μπλε φως που εκπέμπουν ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα laptops και τα κινητά μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο χειρότερα απ’ ότι το φυσικό φως. Βεβαιώσου πως έχεις «τελειώσει» με αυτά τουλάχιστον 1 ώρα πριν πας για ύπνο.

Άδραξε τη μέρα

Αν ανοίξεις τα μάτια σου και σκεφτείς όλα αυτά που ΔΕΝ θα ήθελες να κάνεις ή να συμβούν σήμερα, σίγουρα δεν θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να κινητοποιηθεί και να σηκωθεί από το κρεβάτι. Αντίθετα, σκέψου κάτι καλό που ανυπομονείς να συμβεί σήμερα και δώσε «καύσιμα» στην επιθυμία σου να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Κάνε κινήσεις

Πειραματίσου με τους ήχους του ξυπνητηριού, την ένταση, το που το βάζεις. Ένας ευχάριστος ήχος ή μία μουσική που αγαπάς σίγουρα θα κάνει πιο ευχάριστο το ξύπνημα σου σε σχέση με έναν ήχο που έχεις συσχετίσει με το πρωινό (ωχ Παναγία μου!) ξύπνημα!

Πηγή: queen.grshape.gr

Related Posts