Η Σχέση Στη Συγκατοίκηση Φαίνεται

 

Γνωριστήκατε, ερωτευτήκατε -ίσως κι απ’ την πρώτη ματιά- και τώρα τι; Απλώς περνάτε καλά τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μαζί και δηλώνετε ότι έχετε σοβαρή σχέση. Βάλατε μία ταμπέλα για να καλύψει ο ένας το κενό που αφήνει στον άλλο.

Καθότι, όμως, στις σχέσεις συνήθως η μία πλευρά θα προσπαθεί περισσότερο κι η άλλη θα πλάθει προσδοκίες για περισσότερες κατακτήσεις, γρήγορα κάτι θα χαλάσει. Κι οι προσδοκίες θα γκρεμίζονται όταν καταλάβουν κι οι δύο ότι δεν ξέρουν πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Οι κατηγορίες θα εκτοξεύονται σαν σφαίρες όταν σε κάθε ενδεχόμενο καβγά -για πράγματα εντελώς ανούσια βέβαια- δε θα υπάρχουν καν επιχειρήματα από καμία πλευρά. Κι αυτή είναι η πεζότητα των σχέσεων της εποχής μας αναλυμένη μόλις σε μία παράγραφο.

Advertisement

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την επικοινωνία μεταξύ τους, ή μάλλον δεν την κατέκτησαν και ποτέ. Έμειναν στις προσωπικές τους διαμάχες που πηγάζουν απ’ το αίσθημα του ανικανοποίητου ακόμα και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αν δούμε τι συμβαίνει όταν αποφασίζει ένα ζευγάρι να συγκατοικήσει, θα εκπλαγούμε θετικά. Δεδομένου ότι θέλουν κι οι δύο να μείνουν μαζί και δεν το κάνουν χαριστικά για να αποφύγουν εντάσεις ή παράπονα, τότε είναι εμφανές ότι είναι έτοιμοι να περάσουν στο επόμενο επίπεδο.

Οι σχέσεις είναι βέβαιο ότι δεν είναι παιχνίδι που σκοπός σου είναι να περάσεις όλα τα επίπεδα, ωστόσο μπορούμε να τις παρομοιάσουμε με ένα βιβλίο που περιέχει αμέτρητα ξεχωριστά κεφάλαια, που το κάθε ζευγάρι δημιουργεί.

Advertisement

Τώρα αποφασίσατε να γράψετε το κεφάλαιο της συγκατοίκησης μαζί και για εσάς θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα αποβεί χρήσιμη και στους δυο. Αποφασίσατε να αφήσετε την όμορφη ιδιωτικότητά σας και να περάσετε στο «μαζί» που είναι ομολογουμένως πιο δύσκολο να χτιστεί.

Είστε έτοιμοι να θυσιάσετε μια σειρά πραγμάτων που μπορούσατε να έχετε στο βωμό της σχέσης σας που στο κάτω-κάτω είναι αμφίβολη. Αν αναλογισθούμε πόσο σημαντικό βήμα είναι αυτό από μόνο του, θα ξαφνιαστούμε.

Στο μυαλό σας πλέον θα είναι συνεχώς ο άλλος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα περνάτε χρόνο μόνοι, ωστόσο η πλειονότητα των ημερών σας θα κατακλύζεται απ’ την παρουσία του συντρόφου σας. Εκεί θα δείτε αν η παρουσία αυτή είναι βάρος ή χαρά. Μη βιαστείτε να αποφασίσετε. Δημιουργήστε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να έχετε μαζί σας τους πιο θετικούς οιωνούς και να αισθάνεστε ότι εσείς κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε.

Οι εντάσεις είναι δεδομένες -αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, ότι εσείς επιλέξατε αυτόν τον άνθρωπο και πρέπει να υποστηρίξετε την επιλογή σας, όχι για να φανείτε υπεράνω αλλά γιατί πραγματικά θέλετε αυτόν τον άνθρωπο παραπάνω απ’ τον εγωισμό σας.

Μην αφήσετε τον χρόνο να σας φθείρει. Φέρτε τον στο μέρος σας κι αφήστε τον να σας δέσει περισσότερο. Το χάσμα το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, άλλωστε, κι όχι κάτι το αόριστο όπως ο χρόνος.

Λένε ότι η σχέση στη συγκατοίκηση φαίνεται, ωστόσο η σχέση κρίνεται απ’ τη στάση των ανθρώπων που τη διατηρούν. Η συγκατοίκηση είναι το έναυσμα για να δείξει ο καθένας τον χαρακτήρα του σε όλο του το μεγαλείο. Αποτελεί την αρχή του χάους ή της αιώνιας αγάπης.

 

Πηγή: pillowfights.gr

Συντάκτης: Θάνος Κουλουβάκης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Related Posts
Read More

Ο κύκλος του θυμού

Ο Μανώλης πήγε στη δουλειά του αργοπορημένος. Ο εργοδότης του είχε τα νεύρα του γιατί ακυρώθηκε μια συμφωνία.…