Γιατί Να Βουρτσίζετε Τα Δόντια Σας Με Λάδι Καρύδας – Πώς Θα Φτιάξετε Την Οδοντόκρεμα

Γιατί Να Βουρτσίζετε Τα Δόντια Σας Με Λάδι Καρύδας – Πώς Θα Φτιάξετε Την Οδοντόκρεμα

Σε μια μελέτη για τις βιοκτόνες ιδιότητες διαφόρων ουσιών κατά των βακτηρίων που ευθύνονται για την τερηδόνα, το καρυδέλαιο αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Το καρυδέλαιο ελέγχθηκε στη φυσική του κατάσταση και μετά από επεξεργασία με ένζυμα, σε μια διαδικασία παρόμοια με την πέψη. Τα έλαια δοκιμάστηκαν κατά των στελεχών του βακτηρίου του στρεπτόκοκκου, τα οποία ζουν φυσικά στο στόμα του ανθρώπου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το επεξεργασμένο με τα ένζυμα της ανθρώπινης πέψης (όπως εκείνα στο σάλιο του στόματος) καρυδέλαιο αναστέλλει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του στρεπτόκοκκου, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών Streptococcus mutans, τα οποία είναι βακτήρια που παράγουν οξύ και τα οποία είναι η κύρια αιτία της τερηδόνας.

Advertisement

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η διάσπαση των λιπαρών του ελαίου καρύδας από τα ένζυμα, τα μετατρέπει σε οξέα, τα οποία είναι τοξικά για ορισμένα βακτηρίδια.

Τέσσερις λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το καρυδέλαιο ως οδοντόκρεμα:
1. Δεν έχει καμία επιβλαβή χημική ουσία

Οι συμβατικές οδοντόκρεμες περιέχουν μια αντιβακτηριακή χημική ουσία, που ονομάζεται triclosan, και η οποία έχει συνδεθεί με μειωμένη αντοχή στα αντιβιοτικά και με ενδοκρινικές διαταραχές.

Οι ενδοκρινικές διαταραχές είναι μια σοβαρή αιτία ανησυχίας, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο σε μαστό, ωοθήκες, προστάτη και όρχεις, πρόωρη και με χαμηλό βάρος γέννηση μωρών, πρώιμη εφηβεία στα κορίτσια και κρυψορχία στα αγόρια.

Advertisement

Μερικές μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι το triclosan προκάλεσε εμβρυϊκές δυσμορφίες των οστών σε ποντίκια και αρουραίους.

Το φθόριο είναι μια άλλη κοινή χημική ουσία στις συμβατικές οδοντόκρεμες. Το φθόριο είναι ένα τοξικό προϊόν βιομηχανικών αποβλήτων που αποτελεί δηλητήριο για το σώμα σας, ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες.

2. Αποτελεσματική ενάντια στην κοιλότητα που προκαλούν τα βακτηρίδια

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι το μασάζ στα ούλα σας με λάδι καρύδας για περίπου 10 λεπτά την ημέρα (επί τρεις εβδομάδες) μειώνει σημαντικά τη φθορά που προκαλούν τα βακτήρια Streptococcus mutans, καθώς και την πλάκα στα δόντια.

3. Το καρυδέλαιο δεν περιέχει ουσίες αφρίσματος

Πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν επίσης επιφανειοδραστικές ουσίες όπως θειικό νάτριο, ή αιθέρα θειικού νατρίου. Οι επιφανειοδραστικές είναι χημικές ουσίες υπεύθυνες για τη δημιουργία αφρού στο βούρτσισμα, αλλά επιδρούν στη λειτουργία του γεύση σας επειδή καταστρέφουν τα φωσφολιπίδια στη γλώσσα σας.

Το λάδι καρύδας λειτουργεί πολύ καλά στην υγιεινή του στόματος, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση μιας πιο φυσικής ισορροπίας των λιπιδίων στο στόμα σας, ενώ εξακολουθεί να έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

4. Το καρυδέλαιο είναι οικονομικό για την τσέπη σας

Χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας για να διατηρήσετε τα δόντια σας καθαρά και, έτσι, ένα βάζο μπορεί εύκολα να διαρκέσει για μήνες, καθιστώντας το μια πολύ φθηνή “οδοντόκρεμα”.

Τι υλικά χρειάζεστε για να φτιάξετε την οδοντόκρεμα από καρυδέλαιο
  • Έλαιο καρύδας.
  • Μαγειρική σόδα, που δρα ως λειαντικό και βοηθά στην λεύκανση.
  • Αιθέρια έλαια για να δώσετε γεύση στην οδοντόκρεμα σας και για να πάρετε επιπλέον θεραπευτικά οφέλη. Το εκχύλισμα από έλαιο μέντας, για παράδειγμα, έχει αποδειχτεί ότι είναι ανώτερο από ένα στοματικό διάλυμα με χλωρεξιδίνη στην αναστολή του σχηματισμού της οδοντικής τερηδόνας.
  • Άργιλος, που προσθέτει μια υφή πάστας και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από τα ούλα και τη γλώσσα σας.
  • Ερυθριτόλη, ξυλιτόλη ή στέβια, οι οποίες είναι φυσικές γλυκαντικές ουσίες για πιο ευχάριστη γεύση.

Πηγή: iatropedia.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Related Posts